Logo hartvanwaddinxveen.nl
Benjamin Visser: “We moeten het proces goed bewaken.”
Benjamin Visser: “We moeten het proces goed bewaken.”

Korbis is vergeten hoe winnen voelt

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Voor Korbis is het dit seizoen doorbijten wat resultaten betreft. Zaterdag leed de Waddinxveense formatie de zesde nederlaag op rij in de eerste klasse. Ondanks dat het veldspel zeker niet slecht was, werd met 15-8 verloren bij koploper ALO.

Door Erik van Leeuwen

Benjamin Visser, die dit seizoen terugkeerde bij Korbis, was zaterdag na de wedstrijd niet eens in een vervelende stemming. “Het klinkt misschien gek, maar ik had best wel een goed gevoel. Vooral na rust speelden we goed mee. We verloren die helft met maar 7-5.”

Korbis wist voor de start van de veldcompetitie al dat het blij moest zijn met kleine succesjes. Het huidige eerste team heeft niet het niveau van de eerste klasse en daarom is het te prijzen dat het team besloot na twee coronaseizoenen in de eerste klasse te blijven in plaats van voor vrijwillige degradatie te kiezen. “We weten dat we misschien wel alle wedstrijden gaan verliezen of dat we hooguit één of twee wedstrijden winnen. We hebben er ons op ingesteld, voor zover dat kan”, aldus Visser, die in zijn eerste periode in Korbis 1 de opmars van de club meemaakte.

Maar de nederlagen, hoe verwacht en ingecalculeerd ook, hakken er wel in. “Het knaagt aan sommige spelers, zie ik”, reageert Visser. “Dat vind ik niet raar, want voor de spelers die er langer bij zijn is een overwinning een eeuwigheid geleden. Vorig seizoen hebben we maar vijf of zes wedstrijden gespeeld, maar ook die werden verloren.”

De laatste zege dateert van februari 2020 toen de wereld nog nauwelijks op de hoogte was van het coronavirus.

Goed bewaken
Daarom is het goed, benadrukt Visser, om dat proces goed te bewaken. “De ene speler gaat beter om met verliezen dan de ander. Dat is nu eenmaal zo. Je kunt wel zeggen dat het doel is om beter te worden, maar het is ook leuk om een keer te winnen. Tegen Movado waren we daar dit seizoen erg dichtbij, maar in de andere wedstrijden zie je dat we duidelijk tekort komen.”

“Vaak spelen we één helft goed en dat is te weinig”, meent Visser. “We scoren simpelweg te weinig. Dat komt omdat we reboundkracht tekort komen. Vandaag tegen ALO viel dat nog mee, maar een paar weken geleden tegen Phoenix was elke rebound voor de tegenstander. Dan moet je dus elke bal erin gooien. Dat is onmogelijk.”

Zaterdag tegen ALO scoorde Korbis pas na twintig minuten de eerste goal. Volgens Visser waren er voldoende kansen om dertien, veertien keer te scoren. “We hebben voor rust vijf, zes kansen van dichtbij de korf gemist. Daardoor bleven we op acht goals steken en met dat aantal, en dat weet iedereen, win je geen wedstrijd in de eerste klasse.”

De ervaring die Korbis heeft opgedaan op het veld, hoopt de ploeg te gebruiken in de zaal, waar het een niveautje lager speelt. “De tegenstand zal minder zijn dan op het veld, maar eenvoudig zal het ook niet worden”, waarschuwt Visser. “Hopelijk kunnen we meedraaien in de middenmoot en wat wedstrijdjes winnen.”

Meer berichten