Logo hartvanwaddinxveen.nl

ASW int ‘bonuspunt’ tegen sterker geacht Stolwijk

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft de eerste zege, die het vorige week behaalde bij SPV’81 in Polsbroek, een goed vervolg gegeven. Tegen het op papier sterkere Stolwijk sleepte de ploeg van trainer Justin Sterk een puntje uit het vuur: 3-3.

Daardoor heeft ASW na drie speeldagen vier punten en dat is een resultaat dat boven verwachting is. “Je hoopt op zo’n start en als het dan ook gebeurt, voel je de positieve vibe in de hele club”, zei Sterk. 

Niet alleen het resultaat maar ook de manier waarop dat resultaat tot stand kwam, sprak de trainer aan. Na een goede start, vertaald in een treffer van Aldin Smaijlovic (1-0), nam Stolwijk, geholpen door een achteruit lopende thuisclub, het heft in handen. De 1-3 tussenstand een paar minuten voor rust gaf ASW weinig hoop, maar de aansluitende 2-3 van Jim van Rheede veranderde de zaak. 

ASW zocht met nieuwe moed de kleedkamer op en kwam met hernieuwd elan het veld weer op. “Met 1-3 of 2-3 de rust in, dat scheelt wel”, gaf Sterk de waarde van de tweede Waddinxveense treffer aan. De voor Fokke Venema ingevallen Mike Wammelink maakte snel na rust de 3-3, waarna Stolwijk met het verstrijken van de tijd steeds wanhopiger op zoek ging naar een nieuwe voorsprong. ASW, met op een gegeven moment vier tieners in de ploeg, hield echter knap stand. 

Meer berichten