Logo hartvanwaddinxveen.nl

ASW op roze wolk na historische zege

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft zaterdag 2 oktober een historische overwinning geboekt. De 2-4 zege op SPV’81 in Polsbroek was de eerste op standaardniveau in het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen maakte ASW haar debuut in de zaterdag vierde klasse. In de korte competitie verloren de Waddinxveners toen alle vier de wedstrijden. Nu is het dus al raak in de tweede wedstrijd.

“Wat mij betreft is het zeven dagen feest op de club. We leven op een roze wolk”, reageerde een dolblije trainer Justin Sterk. De zege kreeg extra glans omdat ASW met een gelegenheidselftal in Polsbroek voetbalde. 

Sterk miste achttien spelers in zijn selecties vanwege schorsingen, blessures, vakanties en werk. Daardoor startte een aantal spelers uit het tweede elftal in de basis. “Die jongens hebben misschien iets minder voetballende kwaliteiten, maar qua inzet geven ze alles”, sprak de oefenmeester vol lof.

ASW begon in Polsbroek met drie spitsen, maar Sterk besloot Sander Karius al na vijf minuten naar het hart van de verdediging te halen. “We gingen van 4-3-3 naar 3-5-2. SPV bleek met twee spitsen te spelen, vandaar dat onze backs naar het middenveld schoven.”

ASW kwam door Justin van Holy op een 0-1 voorsprong. De Waddinxveners stonden daarna met een speler meer op het veld, toen een SPV-verdediger aan de arm van de doorgebroken Jim van Rheede ging hangen. Met elf tegen tien liep ASW soepeltjes uit naar 0-2 via Fokke Venema, die al vallend raak kopte. 

Na de pauze maakten Van Holy 0-3 en Mike Wammelink 0-4. In de slotfase kregen de gasten het toch nog even benauwd. Een fout zorgde voor de 1-4 en via een van richting veranderd schot kwam SPV’81 zelfs op 2-4. Van Holy kreeg in die slotfase nog rood voor commentaar op de leiding, waardoor ASW nog tien angstige momenten beleefde. 

Stress
Sterk: “We schoten in de stress, waarschijnlijk omdat we beseften dat de eerste overwinning dichtbij was.” Voor ASW was het een belangrijke zege, omdat dit seizoen vier ploegen uit de vierde klasse degraderen. “Vier ploegen onder ons houden wordt een lastig klus”, realiseerde ook Sterk zich. “Dan kun je maar alvast drie punten hebben.”

Meer berichten