"De inzet was voorbeeldig", oordeelde Justin Sterk over de wedstrijd tegen Melissant. (foto: archief HvH)

Tien ASW niet opgewassen tegen Melissant

Sport 282 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Ondanks veel vechtlust bleef ASW in de tweede bekerwedstrijd tegen Melissant met lege handen. Zeventig minuten met een man minder was net iets te veel: 0-2.

ASW dacht, na het gelijkspel tegen DVC vorige week, ook tegen de bezoekers van Goeree-Overflakkee een goede kans te maken. In de twintigste minuut werd de thuisploeg echter gereduceerd tot een tiental.
Geoffrey Grimmelius trapte voor de ogen van de scheidsrechter na en moest met rood vertrekken. “Niet slim”, was de reactie van trainer Justin Sterk. “Het was een uitbal en zijn tegenstander liep nog even door op Geoffrey. Dat irriteerde hem. Hij was in de kleedkamer vol berouw.”
ASW hield met tien man lang stand. Melissant had grote moeite om tot een goede kans te komen. ASW’er Ewout Haagsman werd ten onrechte vanwege buitenspel teruggefloten. “De inzet bij ons was voorbeeldig, maar zeventig minuten met een man minder is wel lang. Op een gegeven moment ben je door je krachten heen”, aldus Sterk.
ASW speelt zaterdag de laatste wedstrijd in de beker. Tegenstander is dan het Rotterdamse AGE.