Logo hartvanwaddinxveen.nl
Martijn Peters: “Ik vraag nét even iets anders.” (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Martijn Peters: “Ik vraag nét even iets anders.” (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Tijd gaat dringen voor Be Fair

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – De start van de competitie is dichtbij, maar Be Fair is nog verwijderd van de goede vorm. Ook in de tweede wedstrijd in het bekertoernooi ging de ploeg van nieuwe trainer Martijn Peters onderuit met 3-2. Opnieuw was een vierdeklasser te sterk.

Dit keer was Be Fair de onderliggende partij tegen De Egelantier Boys. De bescheiden vierdeklasser uit Rotterdam sloeg met twee late treffers toe. “Een teleurstellend resultaat”, erkende Martijn Peters, die wel een verbetering in het spel van zijn ploeg zag. De oefenmeester vond dat Be Fair aan de bal een betere indruk maakte dan vorige week zaterdag tegen MSV’71. “We speelden nu op kunstgras, dat kan ook een reden zijn geweest.”

Peters gaf toe dat zijn team nog een flinke weg heeft af te leggen. “Als trainer hoop je altijd verder te zijn, maar ik ben absoluut niet in paniek. We missen nog veel spelers. We hebben blessures en er zijn jongens op vakantie. Daar hebben we nu eenmaal mee te maken. Nu het weer kan, boeken spelers snel even een vakantie. Dat is een fenomeen waar meer clubs last van hebben. Dat gaat wel ten koste van de ingespeeldheid van je team en wellicht voelen wij dat wat meer omdat ik nieuw ben als trainer. Ik vraag nét weer even iets anders dan mijn voorganger. Het is positief dat iedereen op nul kan beginnen en zich wil bewijzen, maar het duurt wel wat langer voordat het team en het spel zich gevormd hebben.”
Peters is wel tevreden over de manier waarop de broers Haitem en Haddoufi el Harti zich manifesteren. De broertjes waren zaterdag tegen De Egelantier Boys allebei trefzeker. “De één is spits, de ander speelt vanuit het middenveld. Dan doen ze goed”, aldus Peters, die de nederlaag tegen De Egelantier Boys typeerde als ‘ongelukkig’. “De 2-2 was daar een voorbeeld van. De Egelantier Boys zocht de ruimte achter onze verdediging, maar onze keeper Robbert Plug was eerder bij de bal. Hij schoot de bal echter tegen de aanvaller op. Die kon vervolgens binnentikken. Bij de 3-2 kregen wij een vrije trap, maar lieten we ons in de counter verrassen.”

Meer berichten