Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Korbis verloor op het toernooi in de eerste wedstrijd van IJsselvogels. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)</p>

Korbis verloor op het toernooi in de eerste wedstrijd van IJsselvogels. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Korbis: het vizier op de lange termijn

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Meer dan ooit staat het veldseizoen voor Korbis in het teken van de lange termijn. Elk puntje is meegenomen, korfbaltechnisch aanhaken met de eerste klasse is het doel.

Korbis sluit deze week de voorbereiding op de veldcompetitie af. Afgelopen zaterdag eindigden de Waddinxveners derde op het toernooi van IJsselvogels in Moordrecht.

Trainer/coach Jan-Willem Hofman, die druk gebarend langs de kant stond, zag zijn ploeg progressie maken in de drie wedstrijden van elk veertig minuten. “In de eerste wedstrijd tegen IJsselvogels was het spel nog rommelig, daarna kwam er steeds meer lijn in.

Korbis verloor in Moordrecht met 10-7 van IJsselvogels en met 13-7 van Weidevogels, maar proefde in de laatste wedstrijd tegen Fortuna 3 wel het zoet van een overwinning: 9-10. “Zo’n toernooi is ideaal, een week voor de start van de competitie”, concludeerde Hofman, die zaterdagmiddag ook zijn basisacht voor het veldseizoen bekendmaakte.

Benjamin Visser, Bart Nuijten, Johan van ’t Hoff en Jochem Lejour vormen het viertal bij de heren, bij de dames bestaat het kwartet uit Lianne Hagen, Dunja Vermulm, Liza van der Linden en Joëlle Blonk. Ervaring met veel jeugd, meent Hofman, die weet dat hij met Korbis een zwaar seizoen tegemoet gaat. Het vizier is daarbij gericht op de lange termijn.

In die toekomst speelt ook de jeugd een belangrijke rol. Het tweede team bestaat uit voornamelijk jeugdige spelers die nog de juniorenleeftijd hebben. “Het wordt een jaar van leren.” Korbis neemt daarbij nederlagen voor lief, al is het niet de bedoeling dat de Waddinxveners elke wedstrijd worden weggeblazen, zoals vorig seizoen in de eerste zes wedstrijden van de veldcompetitie gebeurde. “Het doel is om tegenstand te bieden.”

Terugkeer
Opvallende naam in de eerste acht is die van Benjamin Visser. De inmiddels 30-jarige speler deed in de zomer van 2020 bewust een stapje terug. “Ik speelde in het tweede. Het was voor dit seizoen verder afzakken of het nog een keer proberen in het eerste. Het is het laatste geworden.”

Dat Visser terugkeert in de ploeg heeft ook te maken met het interne project van Korbis om aan een nieuwe ploeg te bouwen. Hij noemt het een interessant project om een bijdrage aan te leveren. “Ik denk dat het bestuur er goed aan heeft gedaan om het plan helder te communiceren. Vorig seizoen was daar minder duidelijkheid over en dat leidde tot frustratie toen bleek dat er met grote cijfers werd verloren.”

Zeker op het veld zullen Korbis en Visser zich moeten instellen op zware tegenstand. “Het bestuur heeft lang getwijfeld om de ploeg in de tweede klasse in te schrijven, maar uiteindelijk heeft de ploeg er zelf voor gekozen om voor de eerste klasse te gaan. Het betekent wel dat we met andere doelstellingen aan het seizoen beginnen. Natuurlijk hopen we op mooie resultaten, maar het gaat vooral om het spel.”

Hofman is eerlijk: zijn Korbis-acht heeft tijd nodig. “We maken kleine stapjes. Zaterdag op het toernooi scoorden we in de laatste wedstrijd uit de tweede en derde kans. We moeten er voor gaan zorgen dat we uit elke aanval standaard drie, vier kansen creëren.”

Meer berichten