Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Zondag werden de eerste partijen gespeeld van het open toernooi.</p>

Zondag werden de eerste partijen gespeeld van het open toernooi.

Week van bedrijvigheid bij TV Waddinxveen

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Waddinxveen – Als één van de eerste clubs in de regio durfde TV Waddinxveen het weer aan: de organisatie van een open toernooi. Zondag startte het toernooi, dat vanwege corona enigszins in de light-versie wordt uitgevoerd. “Iedereen die speelt is extra enthousiast.”

Door Erik van Leeuwen

“Sorry, ik zat even niet op te letten”, zegt toernooivoorzitter Aart Rietveld als op het centre court van het park een mooi punt wordt gespeeld in de herendubbelspelwedstrijd. Rietveld, die met David Purmer het voorzitterschap van de club in een duo-baan heeft verdeeld, is blij met de bedrijvigheid deze week. 

Zoals voor veel toernooien gold, dreigde er vanwege corona ook een streep te moeten worden getrokken door het open toernooi van TV Waddinxveen. Net op tijd ging echter het slot van de deur. “We zitten traditioneel altijd de week na het toernooi van Be Fair. Be Fair moest het toernooi schrappen, wij hebben het geluk dat we het wel kunnen houden.”

De coronamaatregelen, die afgelopen vrijdag weer wat werden aangescherpt, hangen als een schaduw over het toernooi. “Aan de ene kant merk je het niet – zeker als je op de baan staat om te spelen – maar aan de andere kant weer wel”, zegt Rietveld. “Veiligheid voor alles. Daarom hebben we ook wat zaken aangepast.” 

Zo had de toernooicommissie de traditionele feest- en eetavond halverwege het toernooi al laten vervallen en vanwege de recent aangekondigde verscherpingen heeft de club ook aanpassingen gedaan tijdens de finalezondag. “We hebben hier altijd kraampjes met eten gehad. Daar kon iedereen zijn eten scoren en ophalen. Dat eten kan nog steeds, maar wij komen de bestelling aan de tafel brengen. Voor de rest moeten we zorgen dat iedereen een vaste zitplek heeft.”

Lucht
Het toernooi startte officieel maandag, maar zondag werden al de eerste partijen gespeeld. Het voorweekend van dit jaar bestond maar uit vier ‘potjes’. Rietveld: “Achteraf is het wel een goede beslissing geweest om het voorweekeinde te handhaven. We hebben wat meer dagen om de partijen over uit te smeren. Het geeft net wat extra lucht in het speelschema, waardoor je voorkomt dat het druk wordt op het park.”

Het deelnameaantal valt Rietveld wat tegen. “Ik had op meer gerekend, zeker omdat we het eerste toernooi in de regio zijn. Blijkbaar zijn er nog veel mensen huiverig om mee te doen. Het was ook niet in ons voordeel dat de besmettingscijfers weer zijn opgelopen.” Toch doet TV Waddinxveen het met 188 inschrijvende deelnemers niet slecht, beaamt Rietveld. “Normaal hebben we er tegen de tweehonderd, maar ik had nu de stiekeme hoop op meer.” 

Spelers met rating in de 3 en 4 komen niet in actie dit jaar. De toernooicommissie heeft die speelsterktes geschrapt vanwege teruglopende animo de afgelopen jaren. “We hebben ze natuurlijk graag, maar onze ervaring van de laatste jaren was dat we met veel moeite een lijstje konden samenstellen. Vandaar dat we dit jaar een toernooi hebben voor spelers in de speelsterkte vijf tot en met acht.”

Komende zondag worden de finales gespeeld.

Meer berichten