Afbeelding

Groen licht voor open toernooi TV Waddinxveen

Sport 215 keer gelezen

TENNIS
Waddinxveen – TV Waddinxveen heeft de eer om deze zomer één van de eerste open toernooien in de regio te mogen organiseren. De versoepeling van de coronamaatregelen maakt het mogelijk om het toernooi van zaterdag 10 tot en met zondag 18 juli te houden.

“We zijn als vereniging enorm blij dat we ons open toernooi kunnen houden”, zegt clubwoordvoerder Claudia Esveldt. Waar veel andere clubs al in een vroegtijdig stadium een streep zetten door hun open toernooi, wachtte TV Waddinxveen met geduld op het moment dat het weer mogelijk is wedstrijden te organiseren. 

“Toen het duidelijk werd dat Nederland van het slot af ging, is de toernooiorganisatie al begonnen met de voorbereidingen”, vertelt Esveldt. “Daardoor konden we snel schakelen toen we definitief groen licht kregen.”

TV Waddinxveen organiseerde vorig jaar ook het open toernooi, maar dat was een ‘light’-variant, met niet een hele week open-toernooitennis, maar alleen een weekeinde. 

‘Het toernooi staat ook in het teken van ons 60-jarig bestaan’

Het open toernooi 2021 wordt gehouden in de ‘klassieke’ vorm. Met een voorweekend op zaterdag 10 en zondag 11 juli en een finaleweekend op zaterdag 17 en zondag 18 juli. 

“Het toernooi zal ook deels in het teken staan van ons 60-jarig bestaan dat we vorig jaar wilden vieren. Door corona is dat in het water gevallen, het plan was om de festiviteiten over het hele jaar uit te smeren. Op het open toernooi schenken we aandacht aan het jubileum.”

Het Open TV Waddinxveen is een ‘breed’ toernooi, bestemd voor beginners en gevorderden tot en met speelsterkte 4,5. Alle onderdelen – herenenkelspel, vrouwenenkelspel, herendubbelspel, damesdubbelspel en mixdubbel – worden afgewerkt. 

Volgens de club loopt de inschrijving, die nog tot 2 juli open staat, goed. “We merken dat iedereen enorm enthousiast is”, reageert Esveldt. “We hopen uiteraard ook te profiteren van dat we een van de eerste toernooien op de agenda zijn.”