Logo hartvanwaddinxveen.nl

Robbert Plug lost Be Fairs keepersprobleem op

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – De komst van Robbert Plug als nieuwe doelman heeft bij Be Fair voor grote opluchting gezorgd. De voormalig sluitpost van Alphia maakte vlak voor het verstrijken van de overschrijvingstermijn zijn overgang rond en voorkwam daarmee een groot keepersprobleem voor Be Fair.

Door Erik van Leeuwen

Be Fair was de laatste weken hard op zoek naar een nieuwe doelman. Rick van Hattem, het afgelopen seizoen eerste keeper bij de zaterdagderdeklasser, moet in september onder het mes. Hij ondervindt veel last van slijtage aan zijn enkel. Na zijn operatie wacht een lange revalidatie, waardoor Van Hattem komend seizoen niet in actie zal komen.

Dat Van Hattem voorlopig op non-actief staat was al langere tijd bekend, maar het stoppen van Steven van der Meer kwam voor Be Fair wel als een verrassing. Daardoor had de nieuwe trainer Martijn Peters nog maar één keeper in zijn selectie. 

De afgelopen weken was het dus alle hens aan dek bij Be Fair, dat meerdere keepers benaderde en uiteindelijk succes had bij Robbert Plug. “We zijn blij met zijn komst”, reageerde Peters, die afgelopen weekeinde uitsluitsel kreeg van Plug.

Ervaring
Plug was afgelopen seizoen geen eerste keeper bij Alphia, maar daarvoor wel. “Hij heeft meerdere jaren ervaring”, aldus Peters. Plug is de tweede versterking voor Be Fair van buitenaf. Van Olympia uit Gouda komt Haitam Houdaifa over. Houdaifa is een aanvallend ingestelde speler die goed op de ‘tien-positie’ uit de voeten kan. In totaal telt de selectie voor komend seizoen tien nieuwe gezichten, want acht jeugdspelers maken de overstap naar de seniorenselectie.

Eerder was al bekend dat Leslie van den Berg en Bas van der Lugt stoppen en dat aanvoerder Pepijn de Pagter naar DSO in Zoetermeer vertrekt.

Be Fair knipt de voorbereiding op het nieuwe seizoen in tweeën. Het eerste trainingsblok start op dinsdag 6 juli en duurt tot en met zaterdag 17 juli. Na een pauze van drie weken begint op dinsdag 10 augustus het tweede deel van de voorbereiding. Eerste tegenstander van Be Fair in de oefencampagne is Berkel.

Meer berichten