Logo hartvanwaddinxveen.nl
De B1 van Korbis in actie bij IJsselvogels in Moordrecht.
De B1 van Korbis in actie bij IJsselvogels in Moordrecht.

Korbis beleeft ouderwetse zaterdag

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Na maanden verstoken te zijn geweest van echte wedstrijden kon de jeugd van Korbis zaterdag eindelijk weer eens spelen tegen tegenstanders van buiten de club. De eerste van drie speelronden in de junicompetitie zorgde voor een ouderwetse korfbalzaterdag.

“Lekker hoor, beetje reuring”, was zaterdagavond de eerste reactie van Rick Hagen, voorzitter van de jeugdcommissie van Korbis. De club pakte de kans om mee te doen aan de op het laatste moment georganiseerde competitie met beide handen aan. “Het was even een knop omzetten, want we stonden eigenlijk al in de modus voor het komend seizoen. Vanaf 1 juni trainen we al met onze nieuwe teams. Dat doen we altijd, dus we zaten even in dubio in welke teamsamenstelling we aan de competitie zouden meedoen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de formatie van de nieuwe teams, ook al wisten we dat een groot deel van de andere clubs dat niet doet en we daardoor het risico lopen tegen tegenstanders te spelen die gemiddeld een stuk ouder zijn.”

Korbis schreef alle jeugdteams – ongeveer twintig – in. Daaronder ook het team van Hagen zelf, de D3. “Dat was afgelopen seizoen de E1, dus voor de kinderen was dit de vuurdoop.”

Hagen zag op het sportpark alleen maar blije gezichten. “Die kinderen leven altijd naar een zaterdag toe. Trainen is leuk, maar wedstrijden spelen is nóg leuker. Je merkte dat iedereen had uitgekeken naar het moment dat het weer kon.”

Hagen krijgt er zelf komend seizoen een klusje bij. Hij wordt samen met Remco Sliedrecht trainer van Korbis 2, dat de opvangplek moet worden van junioren die doorstromen naar de senioren. “We hebben bewust voor deze constructie gekozen, al betekent het wel dat niet altijd de beste spelers in het eerste spelen. Wij denken dat dit model op termijn meer continuïteit biedt.”

Het eerste team blijft volgend overigens ‘gewoon’ op het veld in de eerste klasse spelen, ondanks het vooruitzicht van een zwaar jaar. Hagen: “De spelers willen ervaring van het spelen op niveau opdoen en nemen eventuele grote nederlagen voor lief. Dat besluit is te prijzen.”

Meer berichten