Logo hartvanwaddinxveen.nl

Jan Willem Hofman nieuwe trainer Korbis

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis heeft een opvolger gevonden voor Marco van Leeuwen. Jan Willem Hofman is met ingang van het nieuwe seizoen trainer/coach van het eerste team. De samenwerking geldt voor minimaal twee seizoenen.

Dat is ook de periode waarvoor Remco Sliedrecht en Rick Hagen zich verbonden hebben. Beide oud-spelers van het eerste team nemen samen de leiding van Korbis 2 voor hun rekening.

De aanstelling van het drietal past bij het nieuwe technische beleid van de club. “Komend seizoen zijn er grote veranderingen in de selectie gaande. Na jaren van twijfel bij een aantal spelers uit de selectie kwam bij ons het besef dat we een andere weg in moesten slaan”, melden het bestuur en de technische commissie van Korbis.

De stap van de junioren naar de selectie blijkt voor sommigen al jaren een lastige stap. Stelt de club. “We hebben deze jeugdige spelers echter keihard nodig om de continuïteit van de selectie en de vereniging te waarborgen. Daarom hebben we besloten een meerjarenplan te maken. Een onderdeel hiervan is het verjongen van Korbis 2.” 

Daarbij heeft Korbis gekozen voor een ervaren eerste team en een jong tweede team. De club wil op die manier de stap van de junioren naar de senioren verkleinen door ze samen in de selectie, in Korbis 2 dus, te laten spelen en vanuit daar door te ontwikkelen, zodat talenten in een later stadium de strijd met spelers in Korbis aan kunnen gaan.

Korbis heeft daarbij gekozen voor interne trainers, want naast Sliedrecht en Hagen is ook hoofdtrainer Hofman afkomstig uit eigen kringen. Korbis zegt een klimaat te willen creëren waarbij plezier en ontwikkelen samen gaan. “Ook willen we de ruimte bieden om het spelen in de selectie met studie en opleiding te combineren.” Doel van Korbis is de komende jaren een stabiele situatie in de selectie te krijgen. De nieuwe opzet wil de club de komende jaren ook handhaven om de doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren te bevorderen.

Korbis richt zich met de nieuwe aanpak, zo geeft de club aan, op de lange termijn. “Een belangrijke stap voor de toekomst van de senioren, die qua resultaten misschien met vallen en opstaan gaan, maar voor de lange termijn een belangrijke basis creëert.”

Meer berichten