Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De RegioCup begon voor de jeugd van ASW en Be Fair heel lokaal; niemand hoefde het dorp uit.</p>

De RegioCup begon voor de jeugd van ASW en Be Fair heel lokaal; niemand hoefde het dorp uit.

Eindelijk weer genieten van verhit potje

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW en Be Fair beleefden zaterdag de herstart van het competitievoetbal. Voor de jeugd tot achttien jaar stond de eerste van vier speelronden in de RegioCup op het programma. “Tegen échte tegenstanders spelen is net wat leuker.”

Het is om één uur het hoofdgerecht van de dag op sportpark De Sniep. Op de thuisbasis van ASW speelt de JO17-1 van ASW tegen de JO17-2 van Be Fair. Leuker kan de RegioCup niet beginnen: verhitte ‘dorpsvetes’ die op het voetbalveld worden uitgevochten.

Het handjevol toeschouwers op het dakterras - vrijwilligers van ASW - ziet een verhit duel. De scheidsrechter van dienst trekt uiteindelijk twee gele kaarten, maar vier of vijf zouden ook niet misstaan hebben. Regelmatig moet op het veld een brandje worden geblust. Be Fair wint met 5-2 en de bezoekers vieren dat met gegil en gejoel in de kleedkamer, die met de start van de RegioCup niet langer verboden terrein is.

In de kantine wacht Frans Sebregts op de selectiespelers van ASW die zojuist een training hebben afgewerkt onder leiding van trainer Justin Sterk. “Ik ben weer opgeroepen”, zegt Sebregts, die helemaal in zijn sas is. “Ik heb dat sociale enorm gemist. Ik hoop dat alles snel weer is zoals vroeger.”

Bij ASW denken ze in elk geval alweer aan activiteiten. Als de volgende versoepelingen - eind van de maand gaat de samenleving verder open - doorgaan, mag er weer meer. “We hebben al een datum voor het Cor Droog-toernooi”, vertelt Sterk. “Zondag 29 augustus. Normaal gesproken houden we het toernooi op zaterdag, maar zaterdag 28 augustus staan er voor het eerste en tweede oefenwedstrijden op het programma.”

“Dat toernooi hebben we zó geregeld”, weet Sterk. “Het is kwestie van draaiboek uit de la en een rolverdeling afspreken. Neem van mij aan dat iedereen vol energie zit.” Als het even kan wil Sterk met zijn eerste selectie voor de zomervakantie nog een oefenwedstrijd spelen. “Gewoon voor het gevoel, om te kijken waar we staan. Meetpunten zijn er niet geweest. Ik hoor snel of GSV wat wordt.”

Meer berichten