Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Steven van Puffelen en Lennart Cok, linksback van Be Fair 1, brengen hun spullen bij materiaalman Andre van den Dop.</p>

Steven van Puffelen en Lennart Cok, linksback van Be Fair 1, brengen hun spullen bij materiaalman Andre van den Dop.

Be Fair is ‘kampioen in trainen’

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair nam zaterdag afscheid van de selectie van dit seizoen. Met drie beker- en vier competitiewedstrijden in de benen voelde het voor staf, spelers en club als een ‘onafgemaakte’ missie. “We zijn kampioen in trainen.”

Erik van Leeuwen

Ze zaten aan het begin van de afscheidsmiddag, op het dakterras van de kantine, vele meters uit elkaar, maar trainer Bert de Best en aanvoerder Pepijn de Pagter zijn ook volgend seizoen tot elkaar ‘veroordeeld’. De Best nam begin dit jaar al het besluit om het bij drie seizoenen sportpark ‘t Suyt te laten, een paar maanden later bracht De Pagter nieuwe trainer Martijn Peters op de hoogte dat hij Be Fair wilde verlaten. ‘Ik wil naar de tweede klasse’, luidde in het kort de boodschap van de Waddinxveense captain.

Een tijdje later werd duidelijk dat De Pagter De Best volgt naar Zoetermeer, waar de oefenmeester tweedeklasser DSO onder zijn hoede krijgt. “Ik ben geen trainer die spelers meeneemt naar de andere club en dat heb ik Pepijn ook gezegd. Zo is het dus ook niet gegaan. Pepijn wilde naar een tweedeklasser en zijn keuze viel op DSO. Ja, ik ben daar trainer, maar nogmaals: ik heb geen rol gespeeld in zijn overgang. Dat ik blij ben met een goede speler als hij, staat buiten kijf.”

De Best blikte tussen de bitterballen door even terug op zijn Waddinxveense periode. Een periode die begon met een sterk eerste seizoen. Be Fair werd tweede in de eindrangschikking van de derde klasse en schopte het in de nacompetitie tot de tweede ronde. Het tweede seizoen was qua prestaties aanvankelijk wat wisselvallig, maar toen Be Fair dacht haar kans te slaan in de derde periode sloeg corona toe. “Daarna hebben we nauwelijks meer gespeeld. Ja, dit seizoen zeven wedstrijden, drie voor de beker en vier voor de competitie.”

Be Fair en De Best kleurden het afgelopen seizoen met alle coronafasen mee. Er kon een tijd niets, er was een periode met trainen in groepjes van twee en een fase waarin de bubbels uit vier man bestonden. “We hebben steeds geprobeerd er het beste van te maken. Tot twee weken geleden hebben we nog getraind.”

Eén heel seizoen en twee onafgemaakte seizoenen, voor De Best was het geen reden nog voor een vierde jaar Be Fair toe te happen. “Er is een moment van komen en van gaan. Een trainer heeft geen onbeperkte houdbaarheid. We hebben dan wel weinig gevoetbald, we hebben elkaar wel gezien op het trainingsveld.” Hij heeft het gevoel dat zijn opdracht in Waddinxveen - Be Fair naar de tweede klasse helpen - niet is voltooid, maar zijn werk is zeker niet voor niets geweest. “Het seizoen voordat ik hier kwam, had ik een sabbatical. Daardoor had ik alle kans om Be Fair goed te bestuderen. Eén ding hebben we de afgelopen seizoenen zeker bereikt: er is meer lijn in het spel gekomen.”

Materiaalman André van den Dop nam zaterdag de trainingspullen in ontvangst van alle spelers. “Die zijn gebruikt, maar de wedstrijdtenues liggen hier al een tijdje gestreken en wel in de kast.” Eén van de speler die zijn tas kwam inleveren was Steven van Puffelen, aanvaller van Be Fair 2. Zijn voetbalpauze duurt nog even voort, want hij scheurde onlangs zijn kniebanden. “Ik word binnenkort geopereerd. Daarna moet ik negen maanden revalideren.”

Meer berichten