Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Be Fair meisjes onder 17 jaar maken zich klaar voor een wedstrijd tegen de jongens van de club.</p>

Be Fair meisjes onder 17 jaar maken zich klaar voor een wedstrijd tegen de jongens van de club.

‘Tent open en draaien met die handel’

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Eerst was er nog hoop op een vervolg van de competitie, toen die hoop vervlogen was, was de Regio Cup de worst die werd voorgehouden. Nu ook dat speeltje van de seniorenvoetballers is afgenomen, is er nog weinig voor Be Fair en ASW om pret aan te beleven dit seizoen. “Het was niks, is niks en het wordt niks meer”, aldus ASW-voorzitter Gé Smakman.

Door Erik van Leeuwen

Wie Piet Coevert kent, weet dat de Amsterdamse Waddinxvener altijd met een glimlach door het leven gaat. Zelfs in barre tijden is die lach niet van het gezicht van de voorzitter van Be Fair te krijgen. Die lach, gecombineerd met een ongekend portie optimisme, is dit seizoen een onmisbare eigenschap. Het is immers een seizoen om moedeloos van te worden.

“Dat doen we niet hoor”, zegt Coevert stellig. “We trainen en elke zaterdag worden er onderlinge wedstrijden gespeeld. Afgelopen week hield de voetbalschool met wie we samenwerken een aantal voetbaldagen. We proberen er het beste van te maken. Wat moet je anders? Het is gewoon wachten op betere tijden.”

“Het seizoen is afgeschreven”, reageert ASW-voorzitter Gé Smakman. “Het gaat ’m niet meer worden. Dat het bericht kwam dat de Regio Cup voor de senioren niet meer georganiseerd zou worden, was natuurlijk geen verrassing. Boven 26 jaar mag er nog steeds niet vrij getraind worden. Dan lijkt mij die Regio Cup een brug te ver. Het is goed dat de KNVB dat besluit heeft genomen, het verschaft daarmee duidelijkheid naar de clubs.”

De Regio Cup voor de jeugd is nog niet geschrapt. “Het voordeel van de jeugd is dat er geen lange voorbereidingstijd nodig is”, zegt Smakman. “Er zijn al poultjes gemaakt en ook de wedstrijdprogramma’s liggen klaar, zodra het licht op groen komt te staan. Het zou geweldig zijn als de jeugd weer kan voetballen tegen andere clubs, maar aan de andere kant zitten er wel de nodige haken en ogen aan. Als de samenleving verder open gaat, gaat iedereen weer weekendjes weg. Ik heb nu zoiets van: laten we ons richten op komend seizoen. Dat vind ik eigenlijk veel belangrijker.”

Smakman hoopt vooral dat de kantine weer open mag. Dat kan volgens hem een mooi vliegwiel zijn voor clubactiviteiten. “Dan kunnen we onderlinge toernootjes organiseren. Wie weet kunnen we dan het Kierewiet- en het Cor Droog-toernooi houden. Teams en spelers komen bijna allemaal uit Waddinxveen, dus de reisbewegingen hou je ook beperkt. Tent open en draaien met die handel.”

Smakman zit met smart te wachten op een seizoen zonder beperkingen. “We hebben dit seizoen overleefd, maar nog een seizoen op deze manier wordt erg lastig. Vergeet niet dat we ook inkomsten hebben van partijen die bij ons huren, zoals de bridgeclub en Vrouwen van Nu.”

Smakman laat ook een positief geluid horen. “We hebben veel aanwas van jonge leden. Vooral uit de woonwijk Triangel. Daar ben ik heel blij mee.”

Ook Coevert ziet de fikse toename. “Daar hebben we geen klagen over.”

Meer berichten