Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Trainer Kristian van der Wel ziet potentie in Van Iperen.</p>

Trainer Kristian van der Wel ziet potentie in Van Iperen.

Jeroen van Iperen gaat vol voor kans bij eredivisionist ZVH

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Jeroen van Iperen maakt deze zomer de overstap van topdivisionist Velo naar eredivisionist Reco ZVH uit Zevenhuizen. Daarmee gaat voor de Waddinxvener een langgekoesterde wens in vervulling om op het hoogste niveau te spelen.

Ondanks een handjevol competitiewedstrijden bij Velo aan het begin van het seizoen slaagde Van Iperen erin om bij ZVH een plaatsje voor komend seizoen in de selectie te veroveren. Waar ZVH dit seizoen ‘gewoon’ competitie speelt – onder strenge voorwaarden en zonder publiek – staat de 24-jarige Van Iperen al een tijdje stil. “Ik heb eerst één keer meegetraind. De technische staf wist dat ik al een tijdje niet trainde en geen wedstrijden speelde en zei ook dat ze daar doorheen kijken.”

Trainer Kristian van der Wel en zijn assistent Ronald Kooijman had niet lang nodig om de potentie van Van Iperen te zien. “Een jongen met mogelijkheden. Wij denken dat hij flink progressie kan maken als hij nog intensiever gaat trainen.”

Dat denkt Van Iperen zelf ook. Hoewel hij bij Velo in Wateringen op een respectabel niveau speelde, was zijn trainingsarbeid gering in vergelijking met de uren die hij komend seizoen in Swanla in Zevenhuizen gaat maken. “Ik ga van twee naar vier trainingen in de week. Daarnaast komt er krachttraining bij.”

Hij treft bij ZVH oud-medespeler Max Nieuwstadt, die inmiddels basisspeler is. Een andere oude bekende is Ronald de Rooij, die scout is voor ZVH en Van Iperen in de jeugd bij Timios trainde. “Ik heb altijd gehoopt op deze kans en nu deze zich aandient, wil ik ‘m ook met beide handen aanpakken. Ik ga er niet voor honderd, maar voor tweehonderd procent voor.”

De Zevenhuizense volleybalclub staat erom bekend dat jong talent, liefst uit de regio, er kansen krijgt. “Vergis je niet in het team. Vorig seizoen haalden ze in de play-offs de eerste zes. Op dit moment staan ze eerste in de ranglijstpoule. Ze spelen dus al twee jaar rond de vijfde en zesde plaats.”

Plaats bevechten
“Er staat al een aardig team. Komend seizoen zijn er wat wijzigingen, maar ik zal mijn plaats moeten bevechten.” De jonge Vincent van der Kraats, net als Van Iperen ‘diagonaal’, brak dit seizoen door. “Concurrentie is prima. Je moet elkaar scherp houden. Ik zie ons meer als aanvulling op elkaar. Vincent is een echte hardhitter. Ik sla minder hard, maar zoek wat meer de gaatjes in de vijandelijke verdediging.”

Om alvast een beetje te wennen traint hij nu al op donderdag mee met Reco ZVH. Voordat hij echt aan de slag gaat, wacht eerst nog het beachvolleybalseizoen voor Van Iperen. “Dat zal nu in het teken staan van de zaal. Laten we hopen dat er weer wat toernooien gespeeld kunnen worden.”

Meer berichten