Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De mannen van de staf: een combinatie van jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring.</p>

De mannen van de staf: een combinatie van jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring.

ASW bouwt ook in coronatijd verder

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen - “Rick en ik zijn zo sterk als het team dat achter ons staat”, zei hoofdtrainer Justin Sterk van ASW vrijdag bij de presentatie van de technische staf. Nuchterheid is in de plaats gekomen van holle beloften. “Eén ding beloven we wel: het is hier altijd gezellig.”

Dat die gezelligheid en typische voetbalhumor meestal ten koste van iemand gaat, moet Rick van Wijk ondervinden. De rechterhand van Sterk verschijnt een paar minuutjes te laat en dat moet hij bekopen. De aandacht van de groep gaat direct uit naar het liefdesleven van de jonge trainer, die zijn ontluikende liefde liever privé houdt.

Naast Van Wijk en Sterk wordt de staf van ASW in het nieuwe seizoen gevormd door elftalleider Jan Blom, verzorger Hans de Vos, trainer Marco van Zeeland, trainer Jan Triep (ASW 2) en Arie Heijmans, volgens de andere zes de meest eerlijke grensrechter van district West II.

De club heeft volgens Sterk een team dat ASW samen met de selectie weer op de kaart wil zetten. “In de selectie is veel eenheid. Dit project is ooit begonnen met de derde helft. Iedereen krijgt steeds meer schik op het veld.”

Ontwikkelen x 3
Het seizoen van de rentree op standaardniveau was weliswaar van korte duur, ondanks corona bouwden Sterk en consorten er lustig op los. “Niet in wedstrijden, wel in de trainingen.” Daarin ziet Sterk het niveau met sprongen omhoog gaan. “Het is ontwikkelen, ontwikkelen en ontwikkelen.”

Soms denkt hij terug aan de eerste dagen van deze selectie. “Dan speelden we een positiespelletje en leek het nergens op. De ballen vlogen alle kanten op, maar niet de goede.” 

Bij ASW is inmiddels het niveau zo gestegen, dat Sterk wel een ambitie voor komend seizoen durft uit te spreken. “Voor dit seizoen stond ontwikkelen centraal. Komend seizoen is dat nog steeds ontwikkelen, plus handhaving.” 

Dat zal een fikse klus worden in de vierde klasse, met versterkte degradatie met de vijfde klasse op komst. “En als we dan toch degraderen staat de club echt niet in de fik.”

Meer berichten