Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Aat van Gemmert werd door Be Fair-voorzitter Arie Boonstoppel in het zonnetje gezet.</p>

Aat van Gemmert werd door Be Fair-voorzitter Arie Boonstoppel in het zonnetje gezet.

(Foto: pr)

Geen open toernooien bij tennisclubs, wel jubilerende groundsman bij Be Fair

  •   keer gelezen   Sport

TENNIS
Waddinxveen – Vrijwilligers moeten gekoesterd worden, zeker nu. Be Fair huldigde groundsman Aat van Gemmert voor zijn 40-jarig jubileum.

Van Gemmert (81) werd in het zonnetje gezet tijdens de maandelijkse vrijwilligersochtend. Met een toespraak en cadeaus werd de huldiging, met inachtneming van de anderhalve meter, buiten verricht. Van Gemmert begon in 1980 als onderhoudsman bij de gemeente Waddinxveen en verzorgde het terrein van Be Fair. Na zijn pensionering bleef hij het dagelijkse onderhoud doen en dat blijft hij voorlopig doen.

Bij Be Fair en ook de andere Waddinxveense tennisclubs mogen sinds kort ook weer dubbels en mixen gespeeld worden. Afgelopen week begon officieel het tennisseizoen. De grote vraag is of het nog tot een voorjaarscompetitie komt. De KNLTB heeft de startdatum opnieuw verschoven.

“Het is de bedoeling dat we nu in de eerste week van juni starten”, zegt Gerard van Kampen van De Gouwe Smash. “Zeker is dat de competitie wordt ingekort. We spelen drie of vier wedstrijden. Het maakt het allemaal wat minder aantrekkelijk. Drie teams hebben aangegeven dat ze geen trek hebben om mee te doen.”

Bij TV Waddinxveen ziet Claudia Esveldt vooral enthousiasme. “Iedereen heeft zoiets van ‘alles wat we kunnen spelen is bonus’.” TV Waddinxveen heeft onlangs besloten het open toernooi te annuleren. 

Ook Be Fair zette een streep door het jaarlijkse open toernooi. “Financieel is het een strop, maar wij zien geen kans om het op een ander moment te organiseren”, reageert voorzitter Arie Boonstoppel. “Als je weer mag reizen en spelen op andere parken gaat de competitie voor.”

De Gouwe Smash heeft nog goede hoop op het open toernooi. Van Kampen: “We zitten altijd eind juli. Vorig jaar hielden we ook het open toernooi. “In light-versie, maar toch.”

Meer berichten