Een wedstrijd aan het begin van het seizoen die ASW het liefst zo snel mogelijk wil vergeten: de bekerwedstrijd tegen Be Fair: 0-7.
Een wedstrijd aan het begin van het seizoen die ASW het liefst zo snel mogelijk wil vergeten: de bekerwedstrijd tegen Be Fair: 0-7. Foto: Erik van Leeuwen

ASW komt tot leven: ’90 minuten best lang’

Sport 631 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Bij ASW is het seniorenvoetbal wakker gekust nu de versoepelingen het mogelijk maken in teamverband te trainen. Zaterdag stond op sportpark De Sniep een heuse wedstrijd, onderling weliswaar, op het programma. “Net echt.”

Erik van Leeuwen

Twee elftallen trapten zaterdag om één uur af voor een volledige wedstrijd van twee keer 45 minuten. Officiële tenues, met een échte scheidsrechter. De technische staf van ASW organiseerde de wedstrijd. 

“Zesentwintig spelers. De spelers tot 27 jaar uit de selectie, aangevuld met spelers uit de JO19 en JO17”, aldus trainer Justin Sterk, die zichtbaar genoot. “Je waaide uit je hemd, maar niemand nam daar aanstoot aan. Er werd ook nog redelijk gevoetbald, maar je merkte ook dat het wennen was om weer een hele wedstrijd te spelen. Het is een half jaar geleden dat er voor het laatst in competitieverband is gespeeld.”

ASW probeert de draad weer op te pakken van voor de lockdownperiode. Sterk ziet de herstart als het begin van een lange voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Hopelijk mogen ook de spelers die 27 jaar en ouder zijn binnenkort weer aansluiten bij de groepstraining. Die moeten nu nog noodgedwongen apart trainen.”

Bij ASW gaat het om een aanzienlijke groep van een mannetje of vijftien. Zaterdag werden ze voor de wedstrijd in groepjes van twee aangepakt door Sterk en zijn assistenten. “Doordat ze nog niet konden meespelen, kwam er ruimte voor jeugdspelers. We zijn van plan de beste een snuffelstage aan te bieden straks en de onderlinge wedstrijd was daarom een gelegenheid om die jongens aan het werk te zien.”

Sterk hoopt dat ASW binnenkort ook weer echte wedstrijden kan spelen. De KNVB is van plan een Regio Cup te organiseren. “Ik heb via Facebook contact gehad met Jan Dirk van der Zee, de directeur amateurvoetbal. Hij begreep wel dat het voor een club als ASW alleen interessant is om deel te nemen als we tegen gelijkwaardige clubs kunnen spelen. Voor ons heeft het geen zin om te voetballen tegen een topderdeklasser.”