Setje unieke Gouweboslopen bij Antilope
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Start van de Gouwebosloop op de atletiekbaan, in 2019.</p>

Start van de Gouwebosloop op de atletiekbaan, in 2019.

(Foto: Jan van Steen)

Setje unieke Gouweboslopen bij Antilope

  •   keer gelezen   Sport

ATLETIEK
Waddinxveen – De alsmaar langer durende coronacrisis weerhoudt SC Antilope er niet van om deze en komende maand drie keer een ‘wedstrijd’ te organiseren in het Gouwebos. Net als andere jaren staan er drie Gouweboslopen op het programma, de editie van dit jaar is echter volledig ‘coronaproof’, verzekert voorzitter John Droog.

Door Erik van Leeuwen

“Het is net echt”, zegt Droog over het drieluik, dat normaliter enkele tientallen liefhebbende atleten op de been brengt. Van een ‘massastart’ kan dit jaar vanwege corona echter geen sprake zijn. “We hebben niet gekeken wat niet kan, wel wat wél mogelijk is”, benadrukt de voorzitter. 

“Lopen in een grote groep mag en kan niet, wel in je eentje, of met een maatje. Het heeft ook niet de titel van wedstrijd. Het enige wat wij doen, is aangeven wanneer er gelopen kan worden. De eerste van drie Gouweboslopen begint komende maandag. Iedereen kan voor zichzelf bepalen wanneer hij of zij ‘m loopt. Enige restrictie is dat hij in een week gelopen moet worden.”

In het Gouwebos zijn drie ‘virtuele’ startpunten en Antilope heeft ook een route, eveneens virtueel, uitgezet. “Het is een rondje van tweeënhalve kilometer door het Gouwebos. Lopers kunnen kiezen uit tweeënhalf, vijf, zevenenhalf en tien kilometer. Dat is niet anders dan in de normale versie van de Gouwebosloop. Omdat iedereen voor zichzelf loopt, is het zo veilig als wat”, weet Droog.

Fantasie
Lopers kunnen, als zij dat willen, hun tijden doorgeven, maar dat hoeft niet volgens Droog. “De Gouweboslopen hebben altijd een recreatief karakter. Je loopt vooral voor jezelf en de gezelligheid. Dat laatste zit er dit keer helaas niet in. Die gezelligheid moet je er bij fantaseren.”

De tweede Gouwebosloop kan in de week van 29 maart worden gelopen. In april is het derde deel. Deelnemers hoeven geen inschrijfgeld te betalen. 

Droog: “Normaal betalen onze leden twee, drie euro, maar we willen graag wat voor ze terugdoen. Ze krijgen ook allemaal een uniek shirt, dat is vormgegeven door een creatief lid van onze club. Wat mij betreft wordt dat een collectors item. Een aandenken aan een eenmalig iets. Ik hoop dat deze opzet uniek blijft en dat we in de toekomst weer normaal de Gouweboslopen kunnen doen.”

Meer berichten