ASW-dames hebben spierpijn na training
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Heel af en toe was er een moment om op adem te komen.</p>

Heel af en toe was er een moment om op adem te komen.

(Foto: Erik van Leeuwen)

ASW-dames hebben spierpijn na training

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Het mooie weer van afgelopen weekeinde lokte ook de dames van ASW naar buiten. Voor de tweede keer sinds lange tijd werd weer ‘samen’ getraind. “Het is bijna lekker om weer spierpijn te hebben.”

Erik van Leeuwen

“Een veld is gelukkig groot”, zei Iris Geijsen. “In tweetallen trainen betekent ook dat je meer ruimte nodig hebt.” Geijsen kon als aanvoerder en laatste vrouw van ASW natuurlijk niet ontbreken bij de sessie. “Ik ben wel een beetje klaar met binnen zitten. En met mij ook de andere meiden. We maken nu vaak in kleine groepjes stadswandelingen, maar er gaat niks boven een goede training.”

Die goede training kregen ze zaterdag op sportpark De Sniep. Eén van de dames, Amber de Bruin, heeft een sportopleiding gedaan en dat kwam goed van pas. Zij zette een circuittraining uit met meerdere onderdelen. “Een combinatie van voetbaltraining en bootcamp-achtige dingen”, vatte Geijsen het samen. “Na een minuut of acht draaide je met je partner door. Het was passen, dribbelen en afwerken op het doel. En tussendoor krachttraining.”

Terugkijken
ASW speelde begin oktober vorig jaar voor het laatst een wedstrijd. Geijsen weet nog precies waar dat was en wie de tegenstander die middag was. “Rotterdam, Antibarbari. We wonnen met grote cijfers. We zijn op ons hoogtepunt gestopt.”

Daarna brak een lange voetbalstilte aan. “Je probeert contact te houden met elkaar, maar dat we weer samen iets kunnen doen is heerlijk. De opkomst was ook heel hoog. Van de 22 spelers waren er veertien. We hebben veel meiden die in de zorg werken, dus niet iedereen kon.”

Ze heeft er een hard hoofd in dat er dit seizoen nog voor de competitie kan worden gespeeld. “Ik hoop het wel natuurlijk, maar ben ook realistisch. Ik zie het niet snel gebeuren dat de maatregelen worden versoepeld. We zullen al heel blij zijn als we straks richting de zomer wat oefenwedstrijdjes kunnen spelen.”

Meer berichten