Corona houdt ASW in vierde klasse
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De laatste wedstrijd die ASW speelde was bij Stolwijk.</p>

De laatste wedstrijd die ASW speelde was bij Stolwijk.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Corona houdt ASW in vierde klasse

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – ASW speelt ook komend seizoen met de hoofdmacht in de vierde klasse. Doordat de KNVB besloot de invoering van de vijfde klasse met een jaar uit te stellen degradeert er dit seizoen geen club.

Erik van Leeuwen

Het besluit is definitief en staat los van een eventueel vervolg van de competitie in de vierde klasse. ASW heeft in september en oktober vier wedstrijden gespeeld en verloren. “We hebben er bij de club al grappen over gemaakt”, zegt trainer Justin Sterk. “Met nul punten handhaven, dat doet geen enkele trainer mij meer na.”

Serieus: “De KNVB kon ook denk ik niet anders om de invoering van de vijfde klasse uit te stellen. Het zou ook niet eerlijk zijn ten opzichte van de clubs die eventueel zouden degraderen. Als de competitie al wordt uitgespeeld, dan is dat in aangepaste vorm. Of de eerste competitiehelft wordt uitgespeeld of de afdeling wordt gesplitst in twee poules. In feite verander je de spelregels tijdens de competitie.”

Dat ASW door corona het klassebehoud veilig heeft gesteld is curieus, vindt ook Sterk. “Dat coronagedoe heeft het leven verpest en ons seizoen. We waren net terug in het standaardvoetbal en wilden dit seizoen grote stappen zetten. Dat we het lastig zouden krijgen was ook duidelijk, maar voor die degradatiestrijd liepen we niet weg. Van de bekerwedstrijd tegen Be Fair tot de laatste wedstrijd van de competitie heb ik progressie gezien. Het is jammer dat we dat niet hebben kunnen voortzetten.”

Sterk, die zijn contract net als assistenten Rick van Wijk en Marco van Zeeland verlengde, zegt dat behoud van het vierdeklasserschap ASW goed doet. 

“We zijn aantrekkelijker dan dat we in de vijfde klasse zouden spelen. Er zijn wellicht spelers die daarop hun keuze baseren om zich bij onze selectie te voegen. Niet dat ik een stormloop verwacht hoor. Onze selectie is ruim genoeg, maar een ervaren speler op het niveau van de vierde klasse is van harte welkom. Ons centrale duo is bijvoorbeeld gemiddeld achttien jaar.”

Meer berichten