Timios zet alle ballen op beachseizoen
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>In september was Timios Beach nog decor van een eerste divisie-toernooi.</p>

In september was Timios Beach nog decor van een eerste divisie-toernooi.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Timios zet alle ballen op beachseizoen

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – De deur van de sporthal is vergrendeld, maar voor de jeugd van Timios is er hoop op trainings- en speeltijd. Nu de temperatuur hoger wordt, hangt de opening van het beachcomplex bij De Sniep in de lucht.

Erik van Leeuwen

Geen volleybal werd door de leden van Timios de afgelopen maanden aangeraakt. Sinds Nederland weer in lockdown is, zijn op last van de overheid alle binnensportaccommodaties gesloten, dus ook sporthal Groenswaard en De Plataan in Boskoop. Timios is een vereniging in ruste. “Het voelt alsof we een half jaar geleden voor het laatst iets hebben kunnen doen”, zegt voorzitter Michael van Maaren. Net als vele anderen stond hij zaterdag op de schaats.

“Het leidt even af, maar het steekt natuurlijk wel dat de club is stilgevallen. Ik merk dat veel leden verlangen om weer te kunnen trainen. Voorlopig is de zaal tot 2 maart gesloten en ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat die maatregelen nog wel even van kracht blijven.”

Van Maaren heeft het zaalseizoen min of meer afgeschreven. “De competitie, die tot 24 april zou duren, is geschrapt. Een logisch besluit. Ik betwijfel of we dit seizoen nog in de zaal terugkeren. Normaal trainen we door tot het einde van de competitie, dan begint het beachseizoen. Als de zalen weer opengaan zullen we de teams raadplegen wat ze willen. Ik kan me voorstellen dat iedereen zegt: laten we maar lekker buiten gaan volleyballen.”

Timios prijst zich gelukkig een buitenlocatie met drie beachvolleybalvelden te hebben op sportpark De Sniep. “Als het aan mij ligt vluchten we naar buiten zodra het kan”, zegt Van Maaren. “Het eerste appje kreeg ik net voor de vorstperiode, waarom we niet buiten kunnen gaan volleyballen was haar vraag. Waarom ook niet, dacht ik toen. Een dag later was het min tien, maar het is wel een idee dat we verder uitwerken. Niet iedereen zal er zin in hebben, maar het is in elk geval iets om aan te bieden.”

Geen contributie
Timios is tot dusver erg coulant naar de leden. “We hebben dit seizoen nog geen contributie geïnd”, reageert Van Maaren. “Over de financiële afrekening van dit seizoen gaan we ons binnenkort buigen als bestuur. We hebben amper zaalhuur moeten betalen. Daarentegen ligt er wel een rekening van de bond en die moet gewoon betaald worden. Het wordt een ingewikkelde rekensom hoe je de lasten van dit seizoen verdeeld. We willen dat doen op een eerlijke en rechtvaardige manier. De jeugdleden hebben het meeste kunnen trainen, voor de senioren was dat lastig. Die hebben nauwelijks normaal kunnen trainen.”

Van Maaren hoopt daarom dat op 1 mei, als het beachseizoen begint, alle maatregelen zijn opgeheven. “Zonder belemmeringen trainen zou al heel fijn zijn. We hebben rare situaties meegemaakt. Ik ben zelf trainer van het eerste damesteam. Omdat de meeste meiden jonger zijn dan achttien jaar konden we lang samen doortrainen. Twee oudere dames mochten niet meedoen en ook een speler van achttien niet. Dat was wel heel sneu.”

Hij hoopt dat hij zijn team, dat amper in actie kwam dit seizoen, bij elkaar weet te houden. “Ik had er veel zin in. Ik was echt benieuwd welke dynamiek zou zijn ontstaan door de komst van de twee ervaren krachten. We zullen dat dus van dit seizoen nooit weten.”

Meer berichten