Korbis niet in zaalcompetitie: ‘We zagen het aankomen’
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Geen zaalcompetitie voor Korbis dit seizoen.</p>

Geen zaalcompetitie voor Korbis dit seizoen.

(Foto: archief)

Korbis niet in zaalcompetitie: ‘We zagen het aankomen’

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis speelt dit seizoen vanwege corona geen zaalcompetitie. De korfbalbond heeft dat afgelopen week besloten. Voor Korbis komt het besluit niet als een verrassing. “We zagen het aankomen”, aldus voorzitter Peter Sliedrecht.

Erik van Leeuwen

De zaalcompetitie duurt normaal gesproken van november tot medio maart. Vanwege de coronamaatregelen was de start al enkele keren uitgesteld. Nadat de regering vorige week dinsdag tijdens de persconferentie bekend maakte de huidige lockdown te verlengen, besloot het KNKV meteen alle zaalcompetities te schrappen met uitzondering van de Korfbal League, die afgelopen zaterdag van start ging.

Korbis-voorzitter Sliedrecht noemt het besluit van de bond verstandig en logisch. “De bond heeft al twee maanden geleden gecommuniceerd wat de uiterste datum van starten was. De deadline voor het spelen van de hele competitie was al overschreden. Door de verlenging van de lockdown kon ook de deadline voor het spelen van de halve competitie niet gehaald worden. Ik denk dat er geen korfballer meer was die geloofde dat er nog gespeeld zou worden in de zaal.”

Korbis gaat nu kijken of het vervroegd de trainingen op het veld kan hervatten. “Een overleg hierover met de technische commissie en de coronawerkgroep staat gepland”, zegt Sliedrecht. “Onze insteek is dat we snel weer willen beginnen. We willen onze leden waar voor hun geld geven. Dat is de ene kant, de andere kant is dat we het alleen doen als de veiligheid voor iedereen gewaarborgd is. We zoeken niet de grenzen op van de maatregelen.”

Een andere belemmering is de periode van het jaar, waarin de temperatuur fors lager ligt dan in april wanneer de voorbereidingen op het veld normaal worden hervat. “Als het te koud is, heeft het geen zin om te gaan trainen. Wellicht dat we de jeugd dan een andere activiteit kunnen aanbieden”, aldus Sliedrecht, die van ganser harte hoopt dat de tweede helft van de veldcompetitie nog wel gespeeld kan worden. “Anders is het helemaal een verloren seizoen.”

Plus
Ironisch genoeg betekent het niet doorgaan van de zaalcompetitie ook een financiële meevaller voor Korbis. Er hoeft immers geen zaalhuur betaald te worden. “We missen een groot deel van onze kantineinkomsten dit seizoen, maar dit maakt het in één klap goed. Sterker nog, we komen nu wat in de plus. Dat verlicht onze financiële zorgen, maar we zijn geen geldvereniging. Het doel is om te korfballen. Dat doen we nu dus niet, terwijl de leden wel contributie betalen.”

Daarom is het bestuur van plan om aan het einde van de coronacrisis, als de balans is opgemaakt, goed te kijken naar eventuele teruggave. “We realiseren ons dat de ene groep meer heeft kunnen doen dan de andere. We zullen dat genuanceerd moeten bekijken en ook met voorstellen komen richting de ledenvergadering.” 

Meer berichten