TOOS viert jubileum thuis op de bank
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>TOOS bij het 40-jarig jubileum in 1961.</p>

TOOS bij het 40-jarig jubileum in 1961.

(Foto: pr)

TOOS viert jubileum thuis op de bank

  •   keer gelezen   Sport

TURNEN
Waddinxveen – Het had zo mooi kunnen zijn: de viering van het honderdjarig bestaan dit jaar. De praktijk is door het coronavirus weerbarstiger, want als TOOS op 25 januari een eeuwling wordt, zijn de leden verplicht aan huis gekluisterd.

Erik van Leeuwen

Geen trampoline wordt besprongen, geen vloeroefening gedaan. Net als alle andere binnensportclubs is TOOS een sportvereniging in ruste. Alle ruim achthonderd leden moeten zich vooral zelf bezighouden. 

“Leuk is het niet, maar we hebben het natuurlijk wel zien aankomen”, zegt Sandra van der Sluis van de jubileumcommissie.

Al zo’n twee jaar was die commissie bezig jubileumactiviteiten te bedenken. “Op 23 januari zouden we een reünie hebben gehad. Dat kan natuurlijk niet doorgaan, maar dat geldt voor alle fysieke bijeenkomsten. Als commissie hebben we al eerder alles tot nader order uitgesteld. We zijn nu min of meer een commissie in ruste. Zo lang de lockdown er is, heeft het ook geen zin activiteiten te organiseren.”

Gecanceld
Voordat iemand gehoord had van corona had TOOS het jubileumprogramma al klaar. “Het plan was om het jubileum over het hele jaar te trekken. We zouden vorig jaar al beginnen. Op 19 december waren we van plan een groot gala te organiseren waar iedereen in stijl moest verschijnen. De dames en meisjes in jurken, de heren en jongens in kostuum. Op 26 juni van dit jaar stond een grote show gepland in De Dreef. Stond, want we hebben alles gecanceld. We hebben nu het uitgangspunt ‘eerst corona weg, dan jubileum’, ook als dat betekent dat we pas in oktober alles kunnen opstarten. Dan maar de viering van het 101-jarig bestaan.”

Het lichtblauwe jubileumshirt heeft Van der Sluis (51) inmiddels in huis. “Het is traditie om bij elk jubileum, dat we om de vijf jaar vieren, een speciaal shirt te ontwikkelen. Bij het 95-jarig bestaan was het een rood shirt, bij het 90-jarig bestaan donkerblauw. Nu dus lichtblauw. Voorlopig blijft-ie nog even in de kast.”

Meer berichten