Kwiek start het nieuwe jaar met een kater door vuuwerkschade
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het clubgebouw van Kwiek is beschadigd. (tekst: Erik van Leeuwen/foto: Kwiek)</p>

Het clubgebouw van Kwiek is beschadigd. (tekst: Erik van Leeuwen/foto: Kwiek)

Kwiek start het nieuwe jaar met een kater door vuuwerkschade

  •   keer gelezen   Sport

Waddinxveen – Naast de gemeente die vuurwerkschade heeft voor 33.500 euro, is ook tafeltennisvereniging Kwiek het nieuwe jaar met een enorme kater begonnen. Er is door vuurwerk tijdens oud en nieuw ook flinke schade ontstaan aan het clubgebouw. “Het is enorm triest”, aldus voorzitter Sjaak Kuijf van Kwiek.

Kuijf zelf ontdekte de schade aan het gebouw, dat is gevestigd aan de Jan Willem Frisoweg. “Ik was met mijn vrouw een rondje aan het lopen op nieuwjaarsdag. Even lekker een frisse neus halen. Meestal lopen we dan ook op het dijkje dat achter het clubgebouw ligt.”

Tot zijn grote schrik zag Kuijf dat er aan de ingang van het verenigingsgebouw twee ramen waren ingeslagen. Door het ingeslagen raam bij de deur was vuurwerk naar binnen gegooid.

“Er is flinke schade aan de pui en ook aan twee statafels die in de gang staan. Het hele blad van die statafels is weggebrand. Het was een enorme ravage met glas en al. We hebben denk ik nog geluk gehad, want er had zomaar een fikse brand kunnen ontstaan. Als dat was gebeurd, was de schade nóg groter geweest.”

Als voorzorgsmaatregel had Kwiek de brievenbus dichtgeschroefd. “Ze hebben nu echter ordinair twee raampjes ingetikt.”

Kuijf weet niet of er veel vuurwerk naar binnen is gegooid. “We hebben overal resten gevonden.”

Bij nadere inspectie bleek er ook schade aan het dak. “Er is een gat van ongeveer tien centimeter. Hoe dat precies gekomen is, weten we niet, maar waarschijnlijk is er ook vuurwerk op het dak gegooid. We hebben het gat provisorisch dichtgestopt met handdoeken. We hebben wel een idee hoe we het kunnen repareren, maar we willen eerst even wachten op iemand van de verzekering.”

Kuijf denkt dat de schade aardig in de papieren loopt. “Je hebt het snel over een paar duizend euro.” Kwiek heeft vanwege de coronamaatregelen financieel al een zeer moeilijk jaar. “We hebben nauwelijks inkomsten uit onze bar. Deze tegenslag kunnen we niet gebruiken.”

Kuijf heeft aangifte gedaan bij de politie. “De daders zullen waarschijnlijk nooit gevonden worden”, vreest hij. “Ik heb bij de politie wel het verzoek gedaan om ons clubgebouw op te nemen in de surveillance-route. Het schijnt een hangplek te zijn.”

Meer berichten