Korbis-jubilarissen in het zonnetje
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Dick Visser was er vanaf het begin in oktober 1978 bij.</p>

Dick Visser was er vanaf het begin in oktober 1978 bij.

(Foto: pr)

Korbis-jubilarissen in het zonnetje

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Korfbalvereniging Korbis heeft zaterdag trouwe leden geëerd. Een zevental leden die al 40 jaar lid zijn van de vereniging werden onderscheiden.

Door het uitstellen van de algemene ledenvergadering werden de jubilarissen verrast met een deurbezoek. Cees Visser, Frits van Amen, Dick Visser en Hans Boterkooper zijn nauw betrokken geweest bij de oprichting van Korbis, Fred van Leeuwen, Yvonne Visser en Freek Groenewoud zijn lid vanaf het begin. Als aandenken werden zij verrast met een beeldje. Ook Anne Naves, Corien Hornes en Remco en Annelieke Sliedrecht werden in het zonnetje gezet voor hun 25-jarig lidmaatschap.

Dick Visser is één van de mannen van het eerste uur. “Ik las in een krant een advertentie dat er plannen waren om hier een korfbalclub op te richten. Ik woonde net in Waddinxveen en had in het Gooi voor KV Huizen gespeeld. Ik heb mij meteen aangemeld. Ik ben lid vanaf de oprichting bij de notaris”, zegt hij vol trots. 

De ervaring van Visser als speler kon Korbis goed gebruiken. “We moesten helemaal onderaan de korfballadder beginnen. In het begin hadden we ook maar één team, maar we slaagden erin snel omhoog te gaan.” 

Visser (69) was jarenlang actief in het bestuur, voornamelijk als penningmeester. “Ik ben ook nog een poosje secretaris geweest en bestuurslid kantinezaken. Ik ben geen bestuurslid meer, maar ik verzorg samen met mijn vrouw nog wel de inkoop voor de bar. Ik sta regelmatig op zaterdag achter de bar.”

Visser is hoofd van een echte Korbis-korfbalfamilie. “Mijn drie kinderen spelen of hebben gespeeld en nu huppelen mijn kleinkinderen bij Korbis rond.”
Zelf speelt hij al jaren niet meer. “Ik ben zeker al dertig jaar geleden gestopt. Het was lastig te combineren met mijn werk op zaterdag. Tegenwoordig heb je midweekkorfbal, maar dat was toen nog niet. Ik ben altijd lid gebleven, ook toen ik vanwege werk minder tijd had en geen officiële taak vervulde.”

Meer berichten