Voorzitter Gé Smakman blijft zeker tot eeuwfeest ASW
Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Voorzitter G&eacute; Smakman aan de zijlijn bij ASW 1.</p>

Voorzitter Gé Smakman aan de zijlijn bij ASW 1.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Voorzitter Gé Smakman blijft zeker tot eeuwfeest ASW

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Gé Smakman blijft tot minimaal 2022 voorzitter van ASW. Dat jaar viert de club het honderdjarig bestaan. Ook secretaris Ben van der Sluis blijft tot in elk geval de zomer van 2022 bestuurslid.

Erik van Leeuwen

“Het loopt bestuurlijk lekker en dan is het belangrijk om die continuïteit te behouden”, zegt Smakman, die officieel interim-voorzitter was. “Dat interim mag er nu wel vanaf, want ik ben al tweeënhalf jaar de voorzitter.”

Smakman en Van der Sluis traden bij ASW aan in een roerige tijd, waarin de club grote problemen had om het bestuur te bemannen en het ook financieel niet goed ging. 

Inmiddels is onder een nieuw bestuur orde op zaken gesteld. “Door corona hebben wij het, net als andere voetbalclubs, moeilijk omdat de barinkomsten zijn weggevallen, maar we houden ons hoofd boven water, omdat we zuinig geleefd hebben en een goed en degelijk financieel beleid hebben gevoerd de afgelopen periode.”

“We proberen met acties extra geld op te halen. Je bent echter altijd afhankelijk van vrijwilligers. Zo’n enthousiast stel hebben we bij de kerstboomactie. Wim Waltman trekt daar de boel op geweldige wijze. Vorig jaar hebben we zo’n honderd kerstbomen verkocht, hopelijk kunnen we dat aantal overtreffen. We missen natuurlijk allemaal het voetbal. Ik ben ook mijn vaste uitje kwijt. Van ellende ben ik met vrouw en hond een rondje Reeuwijkse Plassen gaan lopen. Op zaterdagmiddag. Dat is normaal ondenkbaar.” 

‘Van ellende ben ik met vrouw en hond een rondje Reeuwijkse Plassen gaan lopen. Op zaterdagmiddag. Dat is normaal ondenkbaar’

Al wil dat niet zeggen dat er niets gebeurt. “Met de jeugd zijn we heel actief. Zaterdag was er een succesvol vier-tegen-viertoernooi.”

Jubileumcommissie
ASW is bezig voor het honderdjarig bestaan een speciale commissie op te richten. Deze jubileumcommissie gaat een programma samenstellen en organiseren.

ASW houdt het oprichtingsjaar van VV Waddinxveen als startjaar van de club aan. “Bij de fusie destijds hebben we daarvoor gekozen. Waddinxveen is van 1922, WSE van 1948.”

Meer berichten