Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Een eerdere voetbaldriedaagse bij ASW.</p>

Een eerdere voetbaldriedaagse bij ASW.

(Foto: archief)

Drie dagen voetballen bij ASW voor een ‘prikkie’

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Het complex van ASW is deze week in de herfstvakantie weer drie dagen het decor van de jaarlijkse voetbaldagen van de club. Ongeveer veertig kinderen voetballen ’s ochtends en ‘s middags om bekaf naar huis te vertrekken. “De ouders hebben geen kind meer aan ze.”

Het is voor de derde keer dat ASW het evenement organiseert. Het is ook meteen de lastigste editie van de drie, want door corona is het net even wat anders, heeft ook Madelon Leunissen ontdekt, die samen met Hendrik Mol de organisatie van de voetbaldriedaagse in handen heeft. “Vorige week kwamen er nieuwe maatregelen. Daardoor werd het allemaal onzeker, maar gelukkig hebben we van de gemeente groen licht gekregen.”

Normaal gesproken staan de voetbaldagen open voor spelers tot vijftien jaar. “Dat was dit jaar wat lastiger, maar het probleem werd opgelost door het feit dat we alleen maar inschrijvingen hadden van jeugd tot dertien jaar. Het enige waar je goed op moet letten, is dat de afstand met trainers goed gewaarborgd blijft. Daardoor hebben we niet te veel trainers en vrijwilligers rondlopen, precies genoeg.”

De deelnemers aan de voetbaldagen krijgen een gevarieerd voetbalprogramma voorgeschoteld. “Hendrik zorgt altijd voor het voetbalinhoudelijke deel”, zegt Leunissen. “Dat betekent veel voetbalgerelateerde spelletjes. Aan het eind van de dag worden er medailles uitgereikt aan de dagwinnaars. We beginnen om half tien ’s morgens, lunchen op de club en we gaan door tot ’s middags half vier, vier uur. Die kinderen gaan bekaf naar huis. De volgende morgen staan ze weer fris en vol ongeduld te wachten op een nieuwe dag vol plezier.”

De organisatie heeft gezorgd dat alle deelnemers een speciaal tenue krijgen. Leunissen: “Dat is elk jaar een andere. Ouders betalen 35 euro, inclusief kledingpakket en lunch. We hanteren een lage prijs, want we willen het voor een breed publiek toegankelijk houden. Als club verdienen we er niks aan, het gaat ons om de stralende gezichtjes na afloop.”

Meer berichten