Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De Gouwe-speler in actie.</p>

De Gouwe-speler in actie.

(Foto: archief)

Keeper Coenen houdt ook ín water anderhalve meter afstand aan

  •   keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – Een speler van heren 2 die positief op corona testte en een speler van het vierde team die eveneens besmet bleek. De waterpolotak van De Gouwe maakte een bewogen week door, waarin drie teams niet in actie kwamen.

Door Erik van Leeuwen

Niet dat hij met angst en beven het water indook, maar voorzichtig was Joep Coenen wel. De 46-jarige doelman met de octopus-armen speelde zondagavond in zwembad De Sniep met zijn maten van het derde herenteam wel hun partijtje.

Nagedacht om niet te spelen had hij niet. “We zijn allemaal behoorlijk geschrokken. Ik kreeg afgelopen week een appje en dan ga je de film toch even terugdraaien. Wat heb ik op de training gedaan en met wie. Ik kwam tot de conclusie dat de besmette speler niet in mijn buurt was geweest.”

Tot afgelopen week was corona nog ver weg. “Ineens was het erg dichtbij. In ons team spelen veel jongens die 45, 50 jaar zijn. Wij zijn kwetsbaarder dan jonge mensen. Dat besef is er wel degelijk.” Dus let Coenen nog meer op. “Die anderhalve meter buiten het bad is voor mij een gouden regel. Ik ben er erg alert op.”

Instrument
Eenmaal in het water gaat de knop om en ‘moet’ er gewonnen worden. “Dat fanatisme blijft er altijd inzitten.” Coenen heeft de ‘veiligste’ plek in het team, als keeper kan hij zich onttrekken aan de grote ‘massa’. Het chloorwater lijkt te beschermen tegen Covid-19. “Spelers liggen nooit pal voor mijn neus, er is altijd afstand.”

Hij heeft zelf een handig instrument om te zorgen dat de afstand wel gewaarborgd blijft als hij dat zou willen, want eenmaal aan het buffelen in het water is afstand houden niet meer verplicht bij waterpolo: de lengte van zijn twee armen. Samen bedragen die precies twee meter. “Hoe ik dat weet? Artis. Daar kun je je spanwijdte meten bij het vogelverblijf.”

Grote spanwijdte of niet, met Coenen tussen de paal verliest heren 3 van De Gouwe met duidelijke cijfers van WCZ 3 uit Zoetermeer. Coenen wordt twaalf keer gepasseerd (4-12). “Het zou best eens voorlopig de laatste wedstrijd geweest kunnen zijn.”

Meer berichten