Logo hartvanwaddinxveen.nl
Trainer Bert de Best: "We moeten wel oppassen voor ASW."
Trainer Bert de Best: "We moeten wel oppassen voor ASW." (Foto: archief HvH)

Be Fair wil vóóral naar volgende bekerronde

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Staat er voor ASW zaterdag prestige op het spel, voor Be Fair is dat anders. Bij een goed resultaat worden de bewoners van 't Suyt poulewinnaar en plaatsen zich voor de knock-outfase van de beker.

“We willen graag naar de volgende ronde”, zegt trainer Bert de Best, die de roemloze uitschakeling van vorig jaar nog vers in het geheugen heeft. In een op papier makkelijke poule verslikte Be Fair zich in vierdeklasser Rohda’76. “Dat is meteen een goede waarschuwing voor zaterdag. Wij spelen dan wel hoger, maar we moeten wel oppassen voor ASW. Derby’s zijn sowieso wedstrijden op zich.”

Be Fair ligt in elk geval op poleposition om de volgende ronde te bereiken. Met vier punten uit twee wedstrijden voert het de ranglijst aan (doelsaldo 5-4), voor Quick Steps (vier punten, doelsaldo 4-3) en Hazerswoudse Boys (drie punten). “We zullen niet alleen moeten winnen, maar ook met een paar doelpunten verschil. Dat zullen we op eigen kracht moeten doen, want ASW zal geen medewerking verlenen, vermoed ik zo.”

Teruggeknokt
Be Fair kwam zaterdag in Den Haag op bezoek bij Quick Steps met de schrik vrij. In een opwindend bekergevecht, ontsierd met meer dan tien gele kaarten en twee rode prenten (voor spelers van Quick Steps), knokten de Waddinxveense bezoekers zich terug van een 2-0 achterstand. Acht minuten in blessuretijd (!) maakte Be Fair uit een penalty, benut door Luca Jansen, gelijk.

“We hebben ons niet gek laten maken door Quick Steps, want het was wel heel veel provoceren en intimideren van die kant”, reageerde De Best. “We kwamen door persoonlijke fouten onnodig met 2-0 achter. Na de 2-1 van Pepijn de Pagter hebben we er echt alles aan gedaan om de 2-2 te maken. We misten veel kansen, maar gelukkig viel die goal toch nog op de valreep."


Derby met naprogramma

VOETBAL
Waddinxveen – Het is zaterdag hét sportieve hoogtepunt van Waddinxveen: de bekerderby tussen ASW en Be Fair. De thuisclub pakt ‘groots’ uit, maar wel ‘veilig’. “Als er te veel mensen zijn, gaat het hek dicht”, zegt ASW-voorzitter Gé Smakman.

Ongeacht de uitslag, sfeer zal er zijn op De Sniep, want ASW heeft gezorgd voor een echt naprogramma. “Met een zangertje”, zegt ASW-trainer Justin Sterk. “Jos Chaos, een lokale held. Hij heeft bij ons in de selectie gespeeld, maar is door een blessure afgehaakt.”

Radio Televisie Waddinxveen (RTW) doet zaterdag verslag van de Waddinxveense derby. Tussen 14.00 en 17.00 uur zendt RTW Sport live uit vanaf sportpark De Sniep. Willem de Leeuw, Jan Visser en Theo Klomp worden op pad gestuurd. De wedstrijd is te volgen via frequentie 105.8 of via www.rtw.nl.

Meer berichten