Logo hartvanwaddinxveen.nl
Alle hens aan dek voor de HCW-verdediging tegen HC Voorne.
Alle hens aan dek voor de HCW-verdediging tegen HC Voorne. (Foto: Erik van Leeuwen)

Strijd tegen kampioenskandidaat nog te vroeg voor Waddinxveense hockeyheren

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Waddinxveen – HC Waddinxveen wil dit seizoen bewijzen derdeklassewaardig te zijn. Dat de ontmoeting met kampioenskandidaat Voorne uit Hellevoetsluis te vroeg kwam, was aan de eindstand af te lezen: 0-7.

Erik van Leeuwen

Drie minuten hield HCW gelijke tred met de bezoekers. De thuisploeg dook zowaar één keer gevaarlijk op in de vijandelijke cirkel, maar een counter later viel de goal toch weer aan de verkeerde kant: 0-1. Het was voor HCW herkenning van de afgelopen twee seizoenen, waarin de ploeg vooral nederlagen leed. Een dappere poging om na degradatie uit de tweede klasse een nieuwe degradatie te voorkomen dreigde te mislukken, maar corona – de competitie werd nietig verklaard – hield de Waddinxveners in de derde klasse.

Er is hoop en vertrouwen dat HCW komend seizoen wel gewogen en goed bevonden wordt voor het niveau. De ontwikkelingen op spelersgebied zijn wat dat betreft positief. Routinier Max van Gilst vertrok weliswaar, maar daar tegenover stond versterking van twee spelers van Gouda en twee A-spelers. Het grootste verschil zit ‘m echter in de trainingsintensiteit. 

Progressie 
Waar trainer Hans de Baere vorig seizoen op dinsdag met een vergrootglas moest zoeken naar spelers, beschikt hij nu over een vrijwel complete groep. “Hoe meer we samen trainen, hoe meer we progressie kunnen maken”, ziet ook aanvoerder Edo Herrera de meerwaarde van de gezamenlijke trainingssessies.

Herrera is één van de spelers die in het team een andere rol heeft gekregen. De speler met nummer tien speelde vorig seizoen nog als ‘tien’ achter de spitsen, nu is hij meer dan een linie naar achteren geschoven. “We zijn anders gaan spelen, met een offensieve speler op het middenveld en twee controleurs. Ik ben één van de controleurs.”

De van Gouda gekomen Marius van den Heuvel helpt Herrera bij zijn nieuwe job. “Hij is gewend controlerende middenvelder te zijn. Ik heb nog wel de neiging te veel in de aanval te gaan.” Voorne was volgens hem geen graadmeter, andere ploegen wel. “Ik weet zeker dat we drie, vier teams onder ons kunnen houden.”

Meer berichten