Be Fair op weg naar de 2-0 tegen Hazerswoudse Boys.
Be Fair op weg naar de 2-0 tegen Hazerswoudse Boys. Foto: pr

Be Fair maakt het zichzelf moeilijk

Sport 359 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair heeft met hangen en wurgen de eerste bekerwedstrijd gewonnen. Hazerswoudse Boys werd pas in de slotfase door een treffer van Houdaifa el Harti op de knieën gedwongen: 3-2.

Be Fair kende op sportpark ’t Suyt een droomstart. De toeschouwers die vijf minuten te laat binnenkwamen, misten de eerste twee Waddinxveense treffers.

In de derde minuut kreeg Be Fair na een handsbal van een verdediger van Hazerswoudse Boys een strafschop. Bas van der Lugt raakte de bal, Lesley van den Berg was in de nastoot wel trefzeker. Kort daarop trof Van der Lugt met een schot, dit keer vanaf twintig meter, opnieuw de bal. Rogilio Swaleb reageerde attent en verdubbelde de score (2-0).

Oliedom
Een monsterscore zoals een paar dagen eerder tegen RVC’33 (0-7 winst), leek in de maak, maar een oliedomme actie van Swaleb veranderde het beeld van de wedstrijd volkomen. De aanvaller miste in de twintigste minuut een grote kans en uitte zijn frustratie met een scheldwoord. De scheidsrechter, die voor de wedstrijd de spelers al had gewaarschuwd dit soort vergrijpen zwaar te bestraffen, hield woord en gaf meteen rood.

Met tien tegen elf raakte Be Fair de organisatie kwijt. Nog voor rust repareerden de bezoekers door twee treffers de schade. Be Fair-doelman Thomas Harteveld zag er bij beide treffers niet goed uit. Na rust kwam Be Fair beter voor de dag. Het wachten was op de 3-2, die na een rode kaart voor een speler van Hazerswoudse Boys twintig minuten voor tijd viel.

Houdaifa el Harti was de matchwinnaar. Daarmee bleef een nieuwe bekerafgang, zoals vorig seizoen tegen Rohda’76 bespaard. “We moeten echt niet denken dat we elke tegenstander kunnen oprollen”, zei trainer Bert de Best. “Je mag best genieten van een goede wedstrijd, zoals wij die speelden tegen RVC’33, maar je mag nooit te makkelijk over een volgende wedstrijd denken.”