Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief HvH

Korbis bij sterke tegenstanders ingedeeld: 'Zo, heftig'

  •   209 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis kan de borst natmaken voor de nieuwe veldcompetitie. De Waddinxveners zijn ingedeeld in een sterke eerste klasse. “Veruit de sterkste.”

Door Erik van Leeuwen

"Zó, heftig.” Dat was de reactie van trainer Marco van Leeuwen toen hij de indeling van de eerste klasse onder ogen kreeg. De kracht van de tegenstand liegt er niet om. In 1F mag Korbis het opnemen tegen Albatros (Zwijndrecht), DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht, het Zeeuwse Fortis, KCR uit Ridderkerk, Juliana uit Oud-Gasten, Merwede (Sliedrecht) en Kinderdijk.

“Alleen tegen Juliana hebben we afgelopen seizoen gespeeld, de rest is nieuw”, aldus Van Leeuwen. “Het zijn stuk voor stuk grote namen. Fantastisch om daar tegen te spelen, maar aan de andere kant weten we ook dat we de underdog zullen zijn.” 

Volgens de oefenmeester zal Korbis zich moeten voorbereiden op een competitie waarin successen schaars zijn. “Ik ben realistisch daarin. Fortis speelt in de zaal in de middenmoot in de overgangsklasse. Ik kan moeilijk zeggen dat we die ploegen wel even pakken. Het is voor ons belangrijk om het doel op lange termijn in het oog te houden en niet in zak en as te geraken als we een keer met tien doelpunten verschil verliezen.” 

Van Leeuwen denkt dat Korbis zich moet richten op Juliana en DVC’69. “Het zijn gelukkig niet allemaal topploegen.” 

Meer berichten