Logo hartvanwaddinxveen.nl
(Foto: archief HvH)

Korfbalvereniging Korbis heeft bestuur weer op sterkte

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Met een bestuur dat weer op volle sterkte is, ziet korfbalvereniging Korbis met vertrouwen de toekomst tegemoet. “We zijn diepgeworteld in Waddinxveen waarbij plezier en prestatie gelijk op gaan”, aldus de nieuwe voorzitter Peter Sliedrecht.

Door Erik van Leeuwen

Sliedrecht was ‘officieus’ al in functie sinds januari, maar zijn definitieve aanstelling vond vorige week plaats. Dat gebeurde op een voor Korbis unieke en historische ledenvergadering. De leden konden online inloggen. “Dat was wel apart”, zegt Sliedrecht. “We hadden zeven onderwerpen op de agenda. Het stemmen hebben we via de mail gedaan.”

Ook bij Korbis begint alles weer als vanouds te draaien. “De blik staat op de toekomst gericht”, zegt Sliedrecht. Hij heeft net toegekeken naar het tweede vriendjes- en vriendinnetjesevent. 

“Vorige week waren er vijftig, zestig kinderen, nu dertig, veertig. Wat minder, maar ook een mooi aantal.” De ledenaanwas heeft door corona een tijdje stilgelegen, weet Sliedrecht. “Voor ons is het schoolkorfbal een belangrijke kweekvijver. Dat is door corona geschrapt. Dat merken we meteen in aantallen. Niet dat het om tientallen kinderen gaat, maar we hebben nog wat in te halen.”

Het bestuur is in ieder geval weer op sterkte. Dat was volgens Sliedrecht hard nodig. “We hadden nog maar drie bestuursleden en geen voorzitter.” Sliedrecht treedt aan als ‘tussenpaus’. 

“Eelco Lejour had eerder al aangekondigd te stoppen. Hij is nog langer doorgegaan. Ik heb eerder een keer 'nee' gezegd en nu dus 'ja'. Een bestuur is het fundament voor je club. Het is de vliegwiel voor activiteiten. In dat veld wemelt het van de vrijwilligers. Dat is ook typerend voor Korbis. Als er wat gedaan moet worden, staan er mensen klaar.” 

Sliedrecht zat al eerder in het bestuur van de Waddinxveense club die intussen driehonderd leden telt. “Ik ben een paar jaar secretaris geweest. Mijn zoon heeft jarenlang in het eerste gespeeld. Mijn kleinkinderen lopen nu op het park rond. Ikzelf heb nooit gekorfbald. Ja, als recreant, maar niet in competitieverband.” 

Tijdelijk
Achter zijn naam staat voorzitter ad interim. Dat verraadt dat het voorzitterschap tijdelijk is. “Dat klopt, mijn primaire opdracht is dat ik een nieuwe geschikte voorzitter vindt, maar daarbij heb ik geen haast hoor. Als die goede man of vrouw er morgen niet is, dan maar overmorgen. Ik ga straks op mijn gemak inventariseren welke kennis er op de club en langs de velden rondloopt.”

Ondertussen rijdt de trein gewoon door. “Daarom ben ik ook opgestapt. Als club moet je je wel positioneren. Binnenkort neemt de politiek een besluit over de nieuwe sporthal. Op langere termijn gaan misschien andere zaken spelen. Als Korbis moet je daar bij zijn.” 

Zijn club staat positief tegenover de hybridehal op sportpark De Sniep. “Wij kunnen er wel mee instemmen. Zeker als we met elkaar als sportclubs nog een situatie kunnen creëren waarbij we barinkomsten kunnen genereren."

Meer berichten