Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Antilope heeft weg weer gevonden

  •   126 keer gelezen   Sport

ATLETIEK
Waddinxveen – “Soms ingewikkeld, maar zeker niet onwerkbaar.” Dat is de mening van Antilope-voorzitter John Droog over de aangepaste coronatrainingen bij zijn club. “Er is niemand die de regels aan zijn laars lapt.”

Door Erik van Leeuwen

Bij de club kijkt men reikhalzend uit naar de opening van de kantine, want een drankje op zijn tijd na een training hoort erbij. “Wij claimen dat we een vereniging zijn waarbij prestatie en gezelligheid hand in hand gaan”, reageert Droog. “Sporten hebben we de laatste tijd weer lekker kunnen doen, maar ik denk dat ik voor veel leden spreek als ik zeg dat ze de nazit gemist hebben. Een halfuurtje bijkletsen, met een watertje en AA'tje in de hand.”

Groot is de kantine van Antilope niet. Als je de anderhalvemeterregel er op los zou laten, is de kantine snel te klein. “We gaan ‘m straks alleen gebruiken als uitgiftenloket. We maken buiten een terras. Daar kunnen we de afstand waarborgen.”
Op de baan is iedereen gewend aan de nieuwe afstand. De trainingen zijn er helemaal op ingericht, zegt Droog. "Als we een hardlooptraining doen, doen we dat op tijd, niet op afstand. Daardoor heb je niet of nauwelijks last van elkaar.”

Snellere tijden
De creativiteit viert zelfs hoogtij, meent Droog. “We hebben al een paar keer een Ekiden gedaan. Dat is een Japanse estafette met diverse afstanden. Normaal doe je dat in teamverband. Nu hebben we het zo georganiseerd dat iedereen apart loopt. Het parcours is vooraf uitgetekend. Trainer Gerard Dekker deelt de teams in. Na afloop van je race wordt je tijd meteen geregistreerd. Wat opvalt is dat de tijden veel sneller zijn. Blijkbaar ga je harder lopen als je een onzichtbare tegenstander hebt.”

Het coronatijdperk leverde een dik clubblad op. Veel leden hebben hun ervaringen van de afgelopen periode beschreven. 

“Er staan echt bijzondere verhalen in. Zoals die van Willem Anker. Hij was van plan mee te doen aan de tweerivierenmarathon in Zaltbommel. Dat was in februari en die werd afgelast door de storm. Vervolgens schreef hij zich in voor de marathon van Amstelveen en toen kwam de corona. Ook door die wedstrijd ging een streep. Toen is hij een marathon gaan lopen in het Gouwebos. Zijn vriendin fietste mee. Op een zondagmorgen liep hij twee uur en achtenveertig minuten.” 

Meer berichten