Logo hartvanwaddinxveen.nl
Timios dames 1 juicht na een gescoord punt afgelopen seizoen.
Timios dames 1 juicht na een gescoord punt afgelopen seizoen. (Foto: Erik van Leeuwen)

Timios ziet jeugdspelers vertrekken, maar krijgt er ervaring voor terug

  •   75 keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Met een team vol tieners presteerde Timios boven verwachting in de eerste klasse. Door het vertrek van drie dames moet trainer/coach Michael van Maaren wel wat verbouwen, maar hij kan rekenen op ervaring.

Door Erik van Leeuwen

“Heerlijk”, zegt Van Maaren over de eerste teamtraining vorige week op Timios Beach. “Iedereen is reuze enthousiast. Als die meiden dat zijn, ben ik dat ook. Zonnetje erbij. Een feestje.”

De fusieclub nam vorig seizoen een gok door met een team met alleen maar jeugdspelers te gaan spelen. “Ze zijn voor de leeuwen gegooid, maar het heeft fantastisch uitgepakt. Ik ben supertrots. We hebben in het begin nog een tijdje bovenaan gestaan. Toen de competitie werd afgebroken stonden we iets van derde.”

Van Maaren, die ook voorzitter is van Timios, had de hoop de ploeg bij elkaar te houden. Dat bleek ijdele hoop, want drie van zijn pupillen vertrekken naar een andere club. Van Maaren heeft daar gemengde gevoelens over. “Aan de ene kant is het jammer dat ze vertrekken, aan de andere kant gun ik het ze van harte. Ze kiezen allemaal voor een club op een hoger niveau.”

Plus één
Tegenover het vertrek van Caitlin de Rooij, Evi de Heer en Lune van Bezooijen staat de komst van vier dames. “We krijgen er twee ervaren spelers bij”, zegt Van Maaren, doelend op Angela Hunink en Jill van Amstel. “Ik ben reuze benieuwd hoe dat gaat uitpakken. We hebben straks een interessante combinatie met veel jeugdige spelers en twee dames met veel ervaring.”

Naast Hunink en Van Amstel sluiten nog twee jonge, talentvolle meiden aan: Florine van den Berg uit het tweede team en Laurann van Straalen uit de jeugd. “Er zijn er drie weg en er komen er vier bij. Dat is plus één”, doet Van Maaren een rekensommetje. 

“Die verandering maken wel dat het team qua posities herschikt moet worden. Daarnaast wil ik de ontwikkeling van individuele spelers de ruimte geven. Fenna van Tol was afgelopen seizoen onze libero, maar heeft aangetoond ook heel goed te kunnen aanvallen.”

Meer berichten