Logo hartvanwaddinxveen.nl
De heren van De Gouwe krijgen de oefenmeester die eerder hun vrouwelijke clubgenoten trainde. (foto: Pixabay)
De heren van De Gouwe krijgen de oefenmeester die eerder hun vrouwelijke clubgenoten trainde. (foto: Pixabay)

Jan Middendorp terug op het oude nest

  •   154 keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – De Gouwe heeft in Jan Middendorp een nieuwe trainer voor de herenselectie gevonden. Daarmee keert de oefenmeester terug op het oude nest.

Middendorp is de opvolger van Cees Loendersloot, die de afgelopen twee seizoenen de Waddinxveense mannen in de derde divisie onder zijn hoede had. De oud-speler van Zian uit Den Haag is een goede bekende in zwembad De Sniep. Hij stond destijds aan de wieg van de grote successen van het eerste damesteam, dat uitgroeide tot een top 4-club in de eredivisie en ook nog Europees actief was.

Middendorp trainde daarnaast ook nog enige tijd de heren - toen spelend in de eerste klasse - en leidde bij de club trainers en coaches op.

Saillant detail is dat zijn echtgenote Elly Middendorp coach is van het huidige dames 1, dat uitkomt in de eerste divisie. Jordy Witjes, voorzitter van de waterpolocommissie, zegt dat De Gouwe met Middendorp een zeer ervaren trainer binnenhaalt die zijn sporen al heeft verdiend in het verleden. “Met hem verwachten we de weg omhoog in te kunnen slaan en mooie resultaten te bereiken in de toekomst. We mogen ons als vereniging gelukkig prijzen dat het ons gelukt is om Jan aan ons te binden.”

Middendorp zelf heeft er zin in om aan te slag te gaan met de selectie van de derdedivisionist. “Het belangrijkste aspect van het waterpolo vind ik spelplezier. Mijn voornaamste doel is ervoor te zorgen dat iedereen binnen de selectie met veel plezier naar de training komt. Als er plezier is en er wordt hard gewerkt komen de resultaten vanzelf. Ik heb gesproken met de selectie en tijdens dat gesprek geproefd dat de wil volop aanwezig is om te presteren. Vooral het eerste team bestaat uit veel jonge jongens met een enorme drive om te winnen. Daarnaast herbergt de selectie – het tweede en derde team – veel oudgedienden die de talenten veel kunnen bijbrengen. Ik heb er zin in om met deze groep aan de slag te gaan.”

Meer berichten