Logo hartvanwaddinxveen.nl
De budoclub traint op een parkeerplaats. (foto: pr)
De budoclub traint op een parkeerplaats. (foto: pr)

Oude matten komen jiu-jitsuka’s goed van pas

  •   105 keer gelezen   Sport

VECHTSPORT
Waddinxveen – Als het coronatijdperk één ding heeft geleerd is dat om niks weg te gooien. Budocentrum Het Groene Hart heeft dezer dagen volop profijt van oude matten die alleen afgestoft hoefden te worden.

“Die oude matten komen nog van onze dependance die we ooit in Boskoop hadden”, zegt Anniek van der Mel, fanatiek beoefenaar van jiu-jitsu en woordvoerder van de club. De matten dienen als ondergrond voor de nieuwe buiten-dojo van de club. De deur naar de dojo in het pand aan de Staringlaan zit voorlopig op slot en als alternatief is de club op de parkeerplaats een trainingscentrum begonnen. “Iedereen is er al een beetje gewend”, zegt Van der Mel. “Het is alleen wat druk met langsrijdende auto’s. Je ziet automobilisten soms kijken van ‘wat zijn zij nou aan het doen?’. Op deze manier maken we van de nood een deugd: promotie voor ons sport.”
Net als de andere jiu-jitsuka’s liep Van der Mel aanvankelijk met de ziel onder haar arm toen alles op slot ging. “Met een vriendin ben ik in het Gouwebos gaan trainen. Dat moet een vreemd gezicht zijn geweest. Voorbijgangers liepen of fietsten snel voorbij als ze ons bezig zagen. Blijkbaar kwam het agressief over wat we deden.”
Inmiddels wordt bij Het Groene Hart op drie avonden training gegeven. “We hebben twee groepen per avond. Normaal is dat drie. In het begin moesten de oudere jeugd en senioren even wennen aan de anderhalve meter afstand, maar die gewenning gaat snel. Sparren met een opponent gaat niet, maar we kunnen heel veel andere aspecten trainen.”

Meer berichten