Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: archief HvH

Dames De Gouwe bedanken voor eredivisie

  •   339 keer gelezen   Sport

WATERPOLO
Waddinxveen – De waterpolodames van De Gouwe komen volgend seizoen opnieuw uit in de eerste divisie. De Waddinxveense vrouwen, die koploper waren toen het coronavirus een einde maakte aan de competitie, hebben geen verzoek ingediend om op basis van hun klassering te promoveren naar de eredivisie.

Door Erik van Leeuwen

Als De Gouwe dat verzoek had ingediend, was de kans groot geweest dat dat was gehonoreerd door de competitieleiding van de KNZB. Bij de heren promoveerden de nummers één van de twee, Amersfoort en Den Haag, naar het hoogste niveau. De eredivisie bestaat daar volgend seizoen uit veertien teams.

“De eerste divisie is een prima niveau voor ons als team bestaande uit spelers op leeftijd”, reageert Mirjam Pet-Overdam. “We zijn nu al in deze afdeling gemiddeld twintig jaar ouder dan onze tegenstanders. Dat verschil wordt in de eredivisie alleen maar groter.”

Daarom wil De Gouwe al een paar jaar niet promoveren. “Voor ons waren de regels voor afgelopen seizoen precies goed. Je hebt het recht om te promoveren, maar je hoeft niet. We hebben in de eredivisie ook niks te zoeken. We zullen heus wel een paar wedstrijden winnen en vinden het ook niet erg om veel wedstrijden te verliezen. Feit is dat we gemiddeld maar één keer per week trainen. Naar de eredivisie ga je als je iets opbouwt, wij zijn juist met zijn allen aan het afbouwen”, aldus de veertiger.

De verzameling oud-sterren zal het komend seizoen wel moeten doen zonder Judith van der Kruk, die besloten heeft te stoppen. Pet is er, net als Gillian van den Berg, wel weer bij. Beide spelers konden het afgelopen weken niet laten en trainden omdat zwembad De Sniep gesloten was, in buitenwater. 

“We duiken twee keer per week de Reeuwijkse Plassen in om anderhalf, twee kilometer te zwemmen. We willen wel een beetje in conditie blijven.” Pet heeft er speciaal een zwemsuit voor aangeschaft. “Zonder was te koud. De watertemperatuur is nog amper veertien graden.”

Binnenkort opent De Sniep weer en is er weer een mogelijkheid om binnen te trainen. “Het is nog niet duidelijk in welke vorm, maar alleen baantjes trekken zou al fijn zijn.” 

Meer berichten