Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Archief HvH

Alle hens aan dek voor De Gouwe

  •   418 keer gelezen   Sport

ZWEMSPORT
Waddinxveen – Het is alle hens aan dek voor De Gouwe. Voor de zwem- en waterpolovereniging wordt het de komende tijd zuinig omspringen met de beschikbare financiële middelen. “We draaiden elk dubbeltje al om”, aldus voorzitter Kors Sels.

Toen twee weken geleden premier Rutte de deur openzette voor buitensportclubs om de jeugdtraining te laten starten, was Sels blij voor die clubs. 

Tegelijkertijd besefte hij dat zijn zwemmers en waterpoloërs nog even thuis moeten blijven en als ze willen sporten zijn aangewezen op de fiets of de benenwagen. “We zijn wel in contact met andere verenigingen om eventueel gebruik te mogen maken van hun terrein”, reageert Sels. “We willen onze jeugd wel iets aanbieden.”

En als er uitzicht is op zwemuren dan willen Sels en zijn bestuur er klaar voor zijn. Bij het regelmatige overleg van zwembad De Sniep schuiven vanaf nu twee leden aan. “Mocht het zwembad open gaan, dan willen wij alles op orde hebben. Als de anderhalvemeterregel ook dan nog geldt, zullen we ons moeten aanpassen. Daar gaan we ons in elk geval nu al over buigen.”

De Gouwe hoopt dat de niet-genoten zwemuren van de afgelopen twee maanden niet in rekening worden gebracht. “Die toezegging hebben we wel, maar dat is nog wel officieus.” Corona zette een streep door het bedrijfswaterpolotoernooi, normaal gesproken een ‘goudmijntje’ voor de club en ook ‘noodzakelijk’ om de begroting rond te krijgen. 

Contributie
“Dat het toernooi nu geen doorgang kan vinden, kost ons heel veel geld. Daarom ook zijn we genoodzaakt om de contributie ook voor het laatste kwartaal te innen. Daarbij hebben we wel aangegeven dat we voor leden die in de financiële problemen zijn gekomen coulant zullen zijn.”

Het liefste ziet Sels zijn leden nog deze week het chloorwater induiken, maar hij weet ook dat dat niet realistisch is. “Er is bovendien weinig bekend over wat het virus in het water doet.”

Inmiddels heeft De Gouwe voor het nieuwe seizoen al waterpoloteams moeten inschrijven. “Normaal gesproken begint half september de competitie, maar niemand heeft een idee wanneer we weer kunnen starten. Zolang je dat niet weet kun je ook moeilijk wedstrijden plannen.”

Meer berichten