Coach Van Maaren spreekt zijn dames toe in een time-out.
Coach Van Maaren spreekt zijn dames toe in een time-out. Foto: archief HvH

Voor Timios-teams zit het seizoen erop

Sport 378 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen – Timios-voorzitter Michael van Maaren kan zich vinden in het besluit van de NeVoBo om de volleybalcompetitie per direct te beëindigen. Het seizoen wordt niet meer uitgespeeld. “Gezien de tijd waarin we nu leven een besluit dat goed te billijken is”, zegt Van Maaren.

Door Erik van Leeuwen

Van Maaren had als coach nog zes wedstrijden te spelen met het eerste vrouwenteam van de fusieclub.

“Ik denk niet dat er speelsters zijn die het een gek besluit vinden. De wereld staat in brand. Volleybal is écht bijzaak.”

“We trainen al een tijdje niet meer. Ik heb ook geen idee of die meiden voor zichzelf aan het trainen waren. Van mijn eigen dochter weet ik het wel: die doet haar oefeningen wel, maar ik heb niet de illusie dat ze allemaal het advies van hun coach ter harte nemen om in conditie te blijven en in de tuin voor zichzelf te trainen. Het is een team met allemaal pubers. Die doen heus niet alles wat je aan ze vraagt.”

'Geen fluit'
Volgens Van Maaren maakt het voor zijn team ‘geen fluit uit’ dat er nu een vroegtijdig einde komt aan de competitie.

“We stonden rond de vierde plaats. Wij kwamen niet in aanmerking voor promotie en degradatie. Voor andere teams is het spannender, die hebben nog te maken met promotie en degradatie. De grote vraag is hoe de bond dat gaat oplossen.”

Bij Timios knokte heren 1 tegen degradatie. Op het moment dat de competitie werd stilgezet – op 12 maart – stond het team van coach Hans van Vark op de laatste plaats in de promotieklasse. 

“Ze hadden nog goede hoop zich te handhaven. Vorig seizoen wisten ze zich ook met een eindsprint in veiligheid te spelen. Die kans krijgen ze nu dus niet. Datzelfde geldt min of meer voor dames 2, dat ook bezig was degradatie te ontlopen. Dat team had de laatste wedstrijd gewonnen en zich onlangs nog versterkt met de nodige jeugd.”

Competitie doodverklaren?
Van Maaren zou niet graag in de schoenen van de competitieleiders bij de bond staan.

“Hoe ga je bepalen wie er promoveert en degradeert? Gebruik je daarvoor de huidige stand of zeg je: we tellen alleen de stand halverwege mee. Een andere optie is om de competitie dood te verklaren. Een competitie die niet meetelt, maar als je helemaal aan kop staat en op het punt stond kampioen te worden, word je daar ook niet blij van. Het is lastig, maar tegen de achtergrond van de huidige situatie in de samenleving ook weer niet. Je moet alles wel in het juiste perspectief plaatsen. Degradatie, promotie. Het is totaal onbelangrijk nu.”