Be Fair was vaak op de helft van Sporting Leiden te vinden. (foto: Stef Hoogendijk)

Be Fair is het winnen verleerd

Sport 406 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Opnieuw slaagde Be Fair er niet in om de winst te pakken. Tegen Sporting Leiden bleef de Waddinxveense formatie steken op een 1-1 gelijkspel. Trainer Bert de Best zag wel licht in de duisternis die sinds het begin van de tweede competitiehelft om zijn ploeg hangt.

Door Erik van Leeuwen

Het goede nieuws: na drie nederlagen was er eindelijk weer eens een punt voor Be Fair. Toch overheerste in het Waddinxveense kamp de teleurstelling. "De gifbeker moet blijkbaar tot de laatste druppel leeg. We waren vandaag de bovenliggende partij, maar belonen onszelf niet. Rick van Hattem, onze keeper, kwam na afloop naar mij toe om te vertellen dat zijn tenue ongewassen de kast weer in kan. Hij heeft geen bal gehad. Dat zegt veel", aldus De Best.

Eén keer zag Van Hattem twee tegenstanders voor zich opduiken en was vervolgens kansloos. Slecht ingrijpen van Jan-Willem Oosterveen veroorzaakte de gelijkmaker. Een paar minuten na de 1-1 kreeg Pepijn de Pagter zijn tweede gele kaart en dus rood. "Ik vond het zwaar bestraft. Pepijn kwam inglijden, maar zijn tegenstander ook", meende De Best, die vond dat Be Fair ook met een man minder het heft in handen had.
De mooiste kans werd vlak voor tijd om zeep geholpen door Rayvano Saluteru die voor rust uit een strafschop voor de 1-0 had gezorgd. Saluteru schoot van dichtbij naast. Tot onbegrip van De Best. "Uitgerekend de meest technische speler van de selectie krijgt die bal niet van dichtbij tussen de palen. Dat is typerend voor de fase waarin wij als ploeg zitten", merkte de oefenmeester op.
Be Fair, dat zijn laatste competitieoverwinning op 14 december behaalde (tegen FC Oudewater) zet nu alles op de derde periode. Die moet het seizoen voor de Waddinxveners, die zo ambitieus begonnen, redden. Een hoge klassering in de eindrangschikking lijkt een utopie. Be Fair heeft al negen punten achterstand op de nummers drie en vier, respectievelijk Alphia en VVSB.