Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het tweede achttal van WSV heeft Het Houten Paard verslagen. (foto: Pixabay)
Het tweede achttal van WSV heeft Het Houten Paard verslagen. (foto: Pixabay)

Houten Paard heeft het nakijken

  •   46 keer gelezen   Sport

Waddinxveen - Twee teams van de Waddinxveense Schaakvereniging konden een winstpartij bijschrijven in de competitie van de Rotterdamse Schaakbond.

Het viertalteam van WSV boekte vorige week in een uitwedstrijd tegen het tweede viertalteam van Erasmus Rotterdam in divisie 2A van de viertallen RSB-competitie een 3-1 overwinning. Eerder werd twee keer verloren en eenmaal gelijkgespeeld. Met de winst sprokkelde WSV V1 voldoende punten bij elkaar om mee te draaien in de middenmoot van de competitie.

Het tweede WSV-achttal speelde vrijdag uit bij schaakvereniging Het Houten Paard in Brielle, waar de Waddinxveners een 5½-2½ overwinning uit het vuur sleepten. De acht bezetten nu de vierde plaats in een competitie van acht teams.
In de 21e ronde van de interne competitie nam Arno Luinenburg vanuit een gesloten opening het pionnencentrum van Hans van Woudenberg succesvol onder vuur.

In de eindfase won de witspeler nog wat materiaal en daarmee ook de partij waarmee hij zich als laatste plaatste voor de op 20 februari te spelen kwartfinales van de WSV-beker. Ton van Nieukerke nam het op tegen Eduard Philipse maar kwam niet verder dan remise waarmee Philipse zich riant handhaaft op de eerste plaats.

Nonchalant
Bert van der Knaap liet zich een stuk afpakken door de op papier sterkere Wim Mulder die daarna meende de buit binnen te hebben. Iets te nonchalant spel van zijn kant leidde echter tot ongedachte mogelijkheden voor de witspeler zodat deze de partij tenslotte winnend kon afsluiten.

Ook verrassend verlies voor John Groen in 't Wout die een pion dacht te winnen tegen Jaap van Sandijk maar een toren verloor waarna zwart de partij foutloos uitspeelde. Albert Prins verloor een tempo in de opening wat hem tenslotte een kwaliteit kostte hetgeen voor Henk Erkelens voldoende was om de zege veilig te stellen.

Nico Dannis zette van meet af aan Jaap van der Heiden zo onder druk dat mat voor zwart onontkoombaar was.

Meer berichten