Logo hartvanwaddinxveen.nl
Be Fair leed zaterdag tegen Alphia z’n vijfde nederlaag. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)
Be Fair leed zaterdag tegen Alphia z’n vijfde nederlaag. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen)

Be Fair verkeert in sportieve crisis

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair is ook in de tweede wedstrijd na de winterstop met lege handen gebleven. Direct na de pauze sloeg het bezoekende Alphia op sportpark 't Suyt toe: 1-4. Daarmee verlengde de ploeg de sportieve crisis bij de Waddinxveners.

Trainer Bert de Best had zo gehoopt dat het trainingskamp in het Spaanse Arbil en de positief verlopen voorbereiding op de tweede competitiehelft tot nieuw elan zou zorgen bij zijn elftal. Twee speeldagen verder moet de Zoetermeerse oefenmeester de conclusie trekken dat het spel en de resultaten al even armoedig zijn als in de laatste fase van 2019.

Geen automatismen
Oorzaken zijn er genoeg te vinden. De lijst van afwezige spelers is en blijft lang, waardoor Be Fair nog geen enkele keer twee wedstrijden op rij in dezelfde samenstelling heeft kunnen spelen. "Automatismen zijn er niet", aldus De Best, die vooral baalt dat hij wekelijks zijn beste spelers ('mijn sterkhouders') mist. Zaterdag tegen Alphia vielen topscorer Martijn Kok en Geert Koren in, maar de verdediger is er volgende week weer niet bij omdat hij een gele kaart kreeg en geschorst is.

"Zo gaat het elke keer", verzuchtte De Best. "Op dinsdag heb ik een lijst van spelers voor me en dan ga ik schrappen wie ik niet heb. Op donderdag doe ik hetzelfde. Als trainer heb ik dit niet eerder meegemaakt. Vorig seizoen hadden we ook een aantal blessures, maar dat waren er maar één of twee tegelijk. Wij kunnen gewoon niet het gemis van onze vier, vijf beste spelers opvangen, maar ik denk dat geen enkele andere club in de derde klasse dat kan."

Het zelfvertrouwen bij de spelers die wel spelen is intussen ver te zoeken. Zaterdag tegen Alphia had een voorsprong (doelpunt uit een strafschop van Bas van der Lugt) Be Fair dat broodnodige vertrouwen kunnen geven, maar nog geen zestig seconden later lag de bal aan de andere kant achter doelman Rick van Hattem. De knock-out kwam meteen na rust: in een tijdsbestek van drie minuten liep Alphia van 1-1 naar 1-3 uit. De Best: "Ik blijf ervan overtuigd dat we een alleraardigst elftal hebben, mits compleet."

Meer berichten