Logo hartvanwaddinxveen.nl
Thomas van Wetten, Waddinxvener Dave Zwanenburg, Jillus van den Heuvel en Julius Humme. (foto: Julia Hortensius).
Thomas van Wetten, Waddinxvener Dave Zwanenburg, Jillus van den Heuvel en Julius Humme. (foto: Julia Hortensius).

Profdebuut bokser Dave Zwanenburg in Alphen

  •   124 keer gelezen   Sport

BOKSEN
Waddinxveen – Waddinxvener Dave Zwanenburg debuteert als prof en doet dat in Alphen. Boxing Club Alphen aan den Rijn van Jillus van den Heuvel en Hans de Bruijn, de Goudse organisator van het Ben Bril Gala in theater Carré, slaan de handen ineen en organiseren op zaterdag 18 april in sporthal Nieuwe Sloot een topboksgala met profs en amateurs.

Zwanenburg staat bekend als een attractieve bokser die blijft knokken tot het eindsignaal. "Ik ben blij dat ik mijn profdebuut kan maken," zegt Zwanenburg enthousiast. "Dat ik dat niet ver van Waddinxveen kan doen, maakt het nog interessanter. Dat is fijn voor mijn supporters. Binnenkort wordt mijn tegenstander bekend. Dat kan een Nederlander of een buitenlander zijn."

Ook Thomas van Wetten uit Hazerswoude-Dorp maakt zijn profdebuut. "Thomas en Dave zijn lid van onze Boxing Club Alphen," laat trainer Van den Heuvel weten. "Het zijn jongens die het publiek op de banken weten te krijgen. Door het organiseren van het gala kunnen we Van Wetten en Zwanenburg als prof presenteren. Ze zijn al maanden hard in training om op 18 april zo goed mogelijk voor de dag te komen."

De topper van BCA, Jan Julius Humme uit Bodegraven, bokst de hoofdpartij in sporthal Nieuwe Sloot in Alphen. De kans dat de jonge Waddinxveense amateurbokser Levi Klomp – eveneens van BCA – ook in actie komt, is groot.

Voor meer info: www.alphensports.nl. Kaarten zijn te koop bij de boksschool, Koperweg 11F, Alphen en bij Alphens.nl.

Meer berichten