Logo hartvanwaddinxveen.nl

Korbis verlangt naar eerste punten

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – De korfballers van Korbis hopen zich snel te kunnen ontdoen van de 'nul' in de competitie. Komende zaterdag is daarvoor al de eerste kans als de tweedeklasser op bezoek gaat bij ODO in Maasland.

"We hebben de drie bovenste ploegen dan wel gehad, maar dat wil niet zeggen dat we het zaterdag makkelijk krijgen. Zeker thuis kan ODO sterk voor de dag komen", zegt trainer/coach Marco van Leeuwen. Vrijdag trainde Korbis voor het eerst weer. "Er was veel ontspanning, iedereen had weer zin om te beginnen na twee weken niets doen."
Van Leeuwen denkt dat de periode van de feestdagen zijn spelers goed heeft gedaan. "Even wat anders dan korfbal, het hoofd even leegmaken. We kunnen nu weer een frisse start maken."

Met nul punten uit vier wedstrijden was er bij Korbis alle reden om zich zorgen te maken. Van Leeuwen: "Je kunt wel elke dag naar de stand kijken, maar die verandert toch echt niet. Voor nu geldt: zorgen dat we als team beter gaan presteren. Ik zie wel degelijk dat spelers individueel progressie maken, als team zijn we echter nog zoekende. Dat is niet heel vreemd. We moeten vier nieuwe spelers inpassen. Die moeten hun plekje vinden, de andere vier moeten wennen aan hun nieuwe rol. Het is een kwestie van tijd."

Meer berichten