Logo hartvanwaddinxveen.nl
Timios was de sterkste in de marathonpartij tegen VollinGo. (foto: Eric de Winter)
Timios was de sterkste in de marathonpartij tegen VollinGo. (foto: Eric de Winter)

Timios-dames winnen van concurrent

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Waddinxveen – De dames van Timios lijken de mindere fase achter zich hebben gelaten. Zaterdag werd in een opwindend gevecht in sporthal Groenswaard VollinGo, één van de concurrenten om de bovenste plaatsen in de eerste klasse, met 3-2 verslagen.

"Het was spannend vanaf het begin tot de laatste bal", zei Timios-coach Michael van Maaren. "Ik heb twee uur met een hoge hartslag zitten kijken."

Van Maaren was trots op zijn meiden, die zich na twee nederlagen – tegen Punch en SKC – herpakten. "Er stond veel druk op deze wedstrijd. Bij VollinGo spelen twee oud-spelers van Timios en ook de coach heeft bij onze club gezeten. De meiden hebben zich echter fantastisch gehouden."

Van Maaren had één omzetting gedaan. Marit Droog en Caitlin de Rooij hadden van positie geruild. Dat kwam het spel van Timios ten goede. Beiden speelden zeer sterk. Droog maakte in de buitenaanval punt na punt.

Haar zus Dionne speelde ijzersterk in de blokkering. Van Maaren: "De mentale weerbaarheid was groot. In de tweede set wisten we een 24-23 achterstand nog om te buigen. Ook in de vijfde set keken we tegen een achterstand aan."

Uiteindelijk won Timios de vijfde set met 15-11. De ontlading was groot. "En terecht. Dit zijn de mooiste wedstrijden om te winnen."

Meer berichten