Logo hartvanwaddinxveen.nl
De aanleiding voor de strafschop waarbij Wilfred Smit naar de grond werd getrokken.
De aanleiding voor de strafschop waarbij Wilfred Smit naar de grond werd getrokken.

Be Fair krijgt bij VVSB na rust weer zand in de motor

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Waddinxveen – Het blijft wisselvalligheid troef bij Be Fair. Zaterdag bleef de ploeg van trainer Bert de Best steken op een 1-1 gelijkspel bij VVSB in Noordwijkerhout. Van de laatste vier wedstrijden won Be Fair er maar één.

Door Erik van Leeuwen

Bert de Best is inmiddels opgehouden om naar de ranglijst van de derde klasse te kijken. Daar wordt hij alleen maar chagrijnig van.

De oefenmeester krijgt maar geen vat op de stijgende en dalende prestatiecurve van zijn ploeg. Volgens hem is er geen peil op te trekken. "Het meest frappante: het gebeurt in één wedstrijd. De ene helft een acht, de andere een vier. Dat kan een keer voorkomen, maar bij ons is het geen incident meer."

Zaterdag in Noordwijkerhout zag De Best Be Fair in de eerste helft heersen. De thuisploeg, die speelde vanuit de lange bal, had niets in te brengen. De voorsprong bij rust – Bas van der Lugt benutte een strafschop na een overtreding op Wilfred Smit – was verdiend. "Dan denk je: we gaan in de tweede helft op dezelfde voet verder. Maar nee, het voetbal is er in één keer uit. De passing is onzorgvuldig en het samenspel is weg."

Het bepaald niet grootse VVSB kon in de4 67e minuut op gelijke hoogte komen. Doelman Rick van Hattem redde nog tweemaal, maar werd bij een derde inzet geklopt (1-1). Be Fair heeft inmiddels meer punten verloren (17) dan gewonnen (16).

De Best piekert zich suf over een oplossing. "Natuurlijk is het door mijn hoofd geschoten om over te stappen naar 4-4-2, maar ik betwijfel of dat wijs is als je daar nauwelijks op hebt getraind."
Hij heeft de hoop dat met de terugkeer van Justin Bulk, Pepijn de Pagter en Regilio Schwaleb zijn ploeg wel het goede spoor gaat vinden. "We hebben voorin veel dezelfde type spelers, die graag in de bal komen. Regilio zorgt voor diepgang. Zo'n speler hebben we nodig."

Meer berichten