Logo hartvanwaddinxveen.nl

Overwinning glipt Korbis door de vingers

  •   76 keer gelezen   Sport

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis beleeft een desastreuze start van de zaalcompetitie. Na nederlagen tegen Maassluis en Vitesse moest de ploeg van trainer Marco van Leeuwen zaterdag ook door de knieën voor WION. In Rotterdam werd het 15-13.

Van de drie verliespartijen deed die tegen WION het meeste pijn. Maassluis en Vitesse zijn titelkandidaten, WION wordt daar niet toe gerekend. "Ik heb er zwaar de pest in", beschreef Van Leeuwen zijn gemoedstoestand. "Tien minuten voor tijd stonden we nog met 13-11 voor. Je zag de wedstrijd zo door onze vingers glippen. Dat was frusterend." Korbis stond in Rotterdam bijna de hele wedstrijd voor. Het grote probleem was dat de Waddinxveners telkens bleven steken op een maximale voorsprong van twee goals. "Bij een voorsprong van twee misten we ook nog een strafworp. We hadden geen geluk en dwongen dat ook niet af", baalde Van Leeuwen, die zijn ploeg veel moeite zag hebben met scoren. "Verdedigend deden we het wel heel goed, maar als je zelf vier keer mist op rij, slaat de wanhoop toe. WION kwam via twee schoten op 13-13 en kreeg de geest."

De nederlaag zorgt voor extra druk op Korbis. Van Leeuwen: "We moeten zaterdag winnen van Twist. Doen we dat niet, dan gaan we met een heel slecht gevoel de kerst in."

Meer berichten