Timios leed in Delft de tweede nederlaag op rij. (foto: Eric de Wit)

Timios is voorsprong bijna kwijt

Sport 123 keer gelezen

VOLLEYBAL
Waddinxveen – De jonge damesploeg van Timios kende een flitsende start van de competitie, waarbij het een straatlengte voorsprong opbouwde. Na de 3-2 uitnederlaag bij SKC in Leiden is er van die voorsprong nog maar één punt over.

Waar Timios na zes wedstrijden alleenheerser was, weet de ploeg zich nu met dertig punten op de huid gezeten door RVV, VollinGo (29 punten), NOVO (27) en Zovoc (26). Zo luchtig trainer/coach Michael van Maaren deed over de riante koppositie, zo relativeert hij nu ook. "Het was al verbazingwekkend dat we de eerste zes wedstrijden wonnen." Hij typeerde het treffen met SKC als 'gek'. "Een wedstrijd die alle kanten opging. Dan had SKC een goede fase en dan wij." Timios kreeg aanvankelijk geen grip op de thuisploeg: 25-9. De jonge bezoekers herstelden zich echter. De tweede en derde set werden gewonnen (17-25, 15-25). Timios leek door te drukken toen het in de vierde set een 6-11 voorsprong nam. Na een time-out keerde het tij: via 12-12 liep SKC uit naar 22-15 (25-18). Ook de beslissende vijfde set kende een opvallend verloop. Na een serie van vier punten kwam Timios met 4-0 voor, maar nog voor de dubbele cijfers waren bereikt had SKC de schade gerepareerd. In de slotfase was de thuisclub gelukkiger: 15-13 en 3-2.